FOTO: 700 malih maškara preuzelo vlast u Čakovcu

Vlast u Čakovcu danas su preuzele maškare. U sklopu 52. Međimurskog fašnika u Čakovcu održan je Dječji fašnik. Okupilo se 700-tinjak mališana, djece dječjih vrtića, a ovogodišnja novost je što su u fašničkoj povorci bila i maskirana djeca starosti šest mjeseci sa svojim mamama.

>>> Fotogalerija 1

>>> Fotogalerija 2

Nakon defilea središnjim čakovečkim ulicama, dječje skupine u svojim raznolikim, šarenim kostimima i maskama, predstavili su se na pozornici na Trgu Republike, a potom se u šatoru počastili krafnama.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa svojim zamjenicima Romanom Bogdanom i Mariom Medvedom uz pomoć djelatnika Turističke zajednice Grada Čakovca i voditeljice ureda Boške Ban Vlahek, podijelio je posjetiteljima i svima onima koji su došli na Dječji fašnik 2000 besplatnih krafni donaciju ‘Čakovečkih mlinova’.

– Ono što me raduje, kazao je tom prigodom Kovač, su vesela i razdragana lica naših sugrađana i svih gostiju koji su danas posjetili Čakovec.

Grad je prepun i diše punim plućima, a ovu smo prigodu iskoristili kako bi sa svakim malo porazgovarali , sve u svemu danas je bilo lijepo u Čakovcu, a nadam se da će slična atmosfera biti i na sutrašnjem velikom Svjetovnom fašniku, na koji također pozivam sve da dođu, jer će imati prilike vidjeti maškare iz Međimurja ali i raznih hrvatskih krajeva i goste iz inozemstva.

Fašnička povorka središnjim čakovečkim ulicama sutra (nedjelja,7. veljače) počinje u 15 sati. Svaka fašnička skupina predstavit će se na pozornici na Trgu Republike, a potom slijedi suđenje Fašniku i velika fašnička zabava u šatoru postavljenom na središnjem čakovečkom trgu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije