Povelja za Najakciju: Stjepan Kovač primio predstavnike Udruge ‘Sfera’

Koordinacijski odbor akcije Grad Čakovec – prijatelj djece za Naj-akciju 2016. godine odabrao je projekt udruge ‘Sfera’ naslovljen ‘Education, Diversity, United – Kuršanec, phase II’.

Projekt je nominiran Središnjem koordinacijskom odboru akcije Gradovi i općine – prijatelji djece koji je udruzi i Gradu Čakovcu prilikom godišnjeg savjetovanja koordinatora gradova i općina – prijatelja djece 22. studenog 2016. dodijelio povelju za uzorno provedenu Naj-akciju. U ponedjeljak je članove Udruge primio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Gradonačelnik se zahvalio svima zaslužnima za provedbu ovoga kvalitetnog projekta i dobivanje povelje te istaknuo da titula “Grad Čakovec – prijatelj djece” nije samo mrtvo slovo na papiru, već da ona podrazumijeva svakodnevni rad za dobrobit djece, što potvrđuje i dobivanje ove povelje.

“Želim da ova Povelja bude podstrek svim udrugama, ustanovama i institucijama općenito, da rade programe i projekte za dobrobit cijele zajednice, jer je ovaj projekt pokazao da se i malim sredstvima može mnogo toga dobroga učinit. Grad Čakovec, će uvijek imati sluha za potrebe te vrste, te ćemo podržati “Sferu” u projektu koji će se direktno nastavljati na ovaj”, završio je gradonačelnik Kovač.

Predsjednica udruge Maja Odrčić-Mikulić iznijela je podatke o projektu koji se provodio tijekom pet mjeseci, od siječnja do lipnja ove godine, posebno se osvrnuvši na činjenicu da su u projekt bila uključena 83 učenika pripadnika romske nacionalne manjine i njihovi roditelji, s kojima je 14 volontera ostvarilo ukupno 890 volonterskih sati.

Učenici su tijekom projekta bili uključeni u produženi boravak gdje su pisali domaće zadaće, učili hrvatski jezik i rješavali dodatne zadatke u cilju poboljšanja svoga obrazovnog uspjeha.

Članica Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djece dr. sc. Mira Kermek Sredanović, koji je i odabrao ovaj projekt za Naj-akciju 2016., objasnila je da aktivnosti udruge Sfera, namijenjene ovoj marginaliziranoj ciljnoj skupini, kvalitetno nadopunjuju postojeće projekte Grada Čakovca koji se provode u kuršanečkom Romskom obiteljskom centru, poput predškole koja se tamo već 15-ak godina organizira za pripadnike romske nacionalne manjine.

Nositelj projekta bila je udruga Sfera, a partneri su bili UNDP Hrvatska, OŠ Kuršanec i Grad Čakovec. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Roma Education Fund i Grada Čakovca koji je, uz sufinanciranje projekta, za odvijanje aktivnosti udruzi besplatno ustupio prostor Romskoga obiteljskog centra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije