Gradonačelnik primio predstavnike udruga osoba s invaliditetom

U povodu Međunarodnog dana invalida 3. prosinca, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, u srijedu je primio predstavnike udruga osoba s invaliditetom, koje djeluju na području Grada Čakovca, a koje su okupljene u Savez osoba s invaliditetom Međimurske županije.

Gradonačelnika su upoznali s aktivnostima koje su provodili tijekom godine, posebno s onima koje je financijski potpomognuo Grad Čakovec. Gradonačelnik Stjepan Kovač tom je prilikom rekao da grad iz godine u godinu povećava sredstva namijenjena za programe udruga koje se bave problematikom osoba s invaliditetom.

Ove godine iz proračuna je za tu namjenu osigurano 100.000,00 kuna, a isto toliko je u prijedlogu Proračuna za 2017. godinu.

Susret je iskorišten i za razgovor o problemima koje udruge imaju zbog administrativnih i zakonskih barijera, neusklađenosti propisa te nepostojanja jasne nadležnosti.

S obzirom da je gradonačelnik Kovač i saborski zastupnik, dogovoreno je da se dio zajedno s predstavnicima udruga inicira promjenu postojećih propisa, te, najvažnije donošenje posebnog zakona koji bi regulirao rad udruga osoba s invaliditetom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije