Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
IZBORNA SKUPŠTINA Bojan Herman predsjednik DVD-a Ivanovec

IZBORNA SKUPŠTINA Bojan Herman predsjednik DVD-a Ivanovec

Ove subote održana je godišnja izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanovec. Društvo broji stotinjak članova, od kojih je trećina mlađa od 18 godina, a u protekloj godini pozornost su dali na opremanje, povećanje spremnosti, obuku te edukaciju građana o opasnostima od požara.

Kako su naveli u Izvješću o radu u protekloj godini, unatoč činjenici da su imali malo požarnih intervencija, bili su izuzetno aktivni u nekoliko područja. Pomagali su u uređenju naselja, dežurali prilikom žetvenih radova, osposobljavali se te time povećavali spremnost za eventualne intervencije, kupovali nedostajuću opremu te vježbali i aktivno sudjelovali na brojnim vatrogasnim natjecanjima. Aktivni planiraju biti i u ovoj godini.

Pohvaljujući njihov minuli rad, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je važnost razvoja dobrovoljnog vatrogastva na čakovečkom području.

- Naši vatrogasci jedne su od najvažnijih snaga u eventualnim intervencijama u zajednici, a svojim aktivnostima pokazuju da su i nezaobilazni čimbenik društvenog života svakog naselja. Ni DVD Ivanovec tu nije iznimka, a razlog malom broju intervencija treba tražiti u njihovom kvalitetnom radu na prevenciji i edukaciji, rekao je među ostalim gradonačelnik Kovač.

Okupljenima su se obratili i dopredsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Aleksandar Karlovčec, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Robert Pevec, te predsjednik Vijeća mjesnog odbora Ivanovec Tihomir Žbulj.

Skupština je bila izborna. Za novog starog predsjednika povodno je izabran Bojan Herman, a za njegovog zamjenika Josip Fučec. Zapovjednik će u novom četverogodišnjem razdoblju ponovno biti Božidar Herman, a njegovi zamjenici su Mihael Tkalčec i Jurica Kranjčec. Za tajnicu DVD Ivanovec izabrana je Melita Kraljić, a blagajnicu Gordana Farkaš.

Na kraju, svečano su uručene potvrde o novim zvanjima, priznanja zaslužnim članovima te zahvalnice podupirateljima DVD-a.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!