FOTO Suncem okupani maskirani mališani u Čakovcu

>> Dječji fašnik u Čakovcu (Subota, 25.2.2017.) Foto: Miroslava Novak

Silno mnoštvo maskiranih mališana, pa i njihovih roditelja, od ranog jutra žurilo je na početak Ulice kralja Tomislava odakle je točno u 10 sati krenuo mimohod maskiranih mališana prema središnjoj pozornici na Trgu Republike.

Pratili su ih Gradski puhački orkestar Čakovca i najmlađa skupina Čakovečkih mažoretkinja. U tom čarobnom mnoštvu našlo se je preko 800 djece iz dječjih vrtića i 19 maskiranih skupina. Svaka od njih je na pozornici izvela dojmljiv program.

Bilo je lijepo i dojmljivo. Dugo je tekla rijeka malih maškara uzduž špalira njihovih najbližih uzduž Ulice kralja Tomislava. ‘Najzaposleniji’ su bili uređaji za fotografiranje jer valjalo je zabilježiti trenutke kada su njihovi najmlađi dali obol ovoj čakovečkoj tradiciji.

Najzadovoljnija je nakon završetka programa bila Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda Grada Čakovca pod čijom se dirigentskom palicom odvijao ovaj bajkoviti spektakl.

– Nema ljepšeg poziva i najave za sutra, početka 53. Tradicijskog fašnika rekla je kratko prezaposlena šefica izražavajući ponos na manifestaciju koja spada u red najuglednijih u ovom dijelu Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije