DVIJE TISUĆE KRAFNI Jeste li probali omiljenu slasticu fašnika?

Fašnička događanja u Čakovcu danas su započela Dječjim fašnikom koji je okupio preko 800 djece iz dječjih vrtića. Dječji je fašnik jedan od najvećih u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Danas prijepodne sva je pažnja bila usmjerena na djecu, koja su sa svojim prekrasnim maskama uživala u mimohodu kroz centar grada i samom predstavljanju na velikoj pozornici.

Nakon mimohoda, djelatnici Turističke zajednice grada Čakovca predvođeni Boškom Ban Vlahek počastili su građane s dvije tisuće krafni koje su osigurali Grad Čakoveci sponzor Čakovečki mlinovi d.d..

Program Međimurskog fašnika nastavlja se u nedjelju uz Tradicijski fašnik. Prijavljeno je 800-njak sudionika, a program vodi popularni Pepsi z Mikavca. Program na glavnoj bini završava suđenjem krivcu za sve nedaće protekle godine te izvršenjem kazne.

Nakon paljenja Fašnika, fešta se nastavlja se u šatoru na Trgu Republike, a za dobru zabavu pobrinut će se grupa Flash. Naravno, nagrađivat će se i najbolje maske.

– METSS d.o.o. iz Čakovca osigurao je sponzorstvo u iznosu od 5.000,00 kn kojim ćemo nagraditi najbolje maske ove nedjelje. Stoga budite kreativni i maštoviti, možda će vam se isplatiti! – kaže Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda.

Inače, ovo je 53. Međimurski fašnik za redom, a upravo je to bila prva manifestacija koji je prije više od pola stoljeća organizirano održana u Čakovcu, te zbog koje je i osnovana Turistička zajednica Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije