Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
MEĐIMURSKI FAŠNIK Manifestacija i ove godine opravdala postojanje

MEĐIMURSKI FAŠNIK Manifestacija i ove godine opravdala postojanje

Svake godine možete vidjeti na koji način se Fašnik obilježavao u prošlim vremenima, te kako su se ljudi u Međimurju od davnina maskirali. Posebna pozornost pridaje se autohtonim međimurskim maskama. Već godinama njeguju tradicionalne fašničke običaje, te čuvaju tradiciju kako ne bi pala u zaborav.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iznimno smo ponosni na našu bogatu tradiciju koju svake godine predstavljamo građanima i posjetiteljima, te što je ova manifestacija prepoznata i širom granica države. Međimurski fašnik u Čakovcu i ove godine smo uspješno priveli kraju. Grad je preplavio zavidan broj građana i posjetitelja koji su došli podržati manifestaciju i uživati u fascinantnim kreacijama naših sudionika, pjesmi, plesu i veseloj i ludoj atmosferi.

Bio je pravi užitak vidjeti toliko nasmijanih i veselih lica koja su se pridružila fašničkom ludilu u našem gradu - konstatirala je sa zadovoljstvomBoška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca, koja je sa svojom suradničkom ekipom i ovu manifestaciju odradila vrhunski.

Grad Čakovec jedan je od 5 gradova osnivača Saveza karnevalskih gradova Hrvatske, a zahvaljujući njegovanju tradicije i njegovanju 'Međimurskog fašnika' grad je 1995. godine postao članom Europske karnevalske udruge FECC, a pokladna tradicija u Međimurju uvrštena je na listu nematerijalne kulturne baštine u sklopu registra kulturnih dobara Republike Hrvatske kojeg donosi Ministarstvo kulture RH. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!