FOTO Dječji odjel Knjižnice ‘Nikola Zrinski’ u novim prostorima

Nakon nešto manje od dvije godine radova, u petak je otvoren novouređeni dio Knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec. U objektu bivšeg Časničkog doma smješteni su dječji i studijski odjel te neki potpuno novi sadržaji.

Na svečanosti otvaranja bili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak te zamjenici župana Sandra Herman i Zoran Vidović.

Do realizacije uređenja ovog prostora, došlo je temeljem Sporazuma između Knjižnice “Nikola Zrinski”, Međimurske županije i Grada Čakovca potpisanog na jesen 2015. godine. Međimurska županija uložila je 600 tisuća kuna, a Grad Čakovec dodatnih milijun. Sanirano je i zamijenjeno krovište, bravarija, uređena fasada, uređene sanitarije i podovi, spušteni stropovi, obojani zidovi te nabavljena potrebna oprema.

Kako je prilikom otvaranja naglasila ravnateljica Knjižnice “Nikola Zrinski”, ovo je veliki događaj za njihovu ustanovu, Čakovec i Međimurje. Zahvalivši se gradu i županiji na ulaganju, rekla je da su ovime uspjeli zadržati status matičnosti te svojim korisnima omogućiti nove sadržaje, primjerne 21. stoljeću.

Zamjenica župana Sandra Herman rekla je da Međimurska županija ulaže u nabavu knjižne građe, bibliobusnu službu, a uređenje ove zgrade još je jedan pokazatelj da ovu ustanovu smatraju važnim. Tako će biti i u budućnosti, naglasila je među ostalim, zamjenica Herman.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač pozdravljajući sve prisutne naglasio je da je ovo dokaz da Čakovec obrazovanje drži ključnim za budući razvoj jer se stvaraju novi sadržaji za sve stanovnike Čakovca i Međimurja.

Osim igraonica za najmlađe tu su i odjeli za učenje te prostori za održavanje edukacija i radionica. Ovime je kompleks ove čakovečke ustanove zaokružen te Grad konačno ima knjižnicu primjerenu 21. stoljeću. – Kako je najveći dio novih prostora namijenjen upravo djeci i mladima, ovo je još jedna potvrda statusa grada prijatelja djece – istaknuo je Kovač.

Za umjetnički program zaslužni su učenici III. osnovne škole, koji su uz pomoć zamjenice župana i gradonačelnika svečano otvorili nove dio Knjižnice. U novim prostorima bit će Dječji odjel, studijski odjel, multimedijalna dvorana, igraonica i čitaonica za mlade sa izložbenim prostorom.

Ukupno je uređeno oko 700 četvornih metara novog prostora te Knjižnica sad radi na ukupno 1500 četvornih metara. U oslobođenom prostoru u starom dijelu uredit će se zavičajni, glazbeni i stručni odjel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije