Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
ŽILA KUCAVICA Kreće uređenje Travničke na čakovečkom Jugu

ŽILA KUCAVICA Kreće uređenje Travničke na čakovečkom Jugu

Travnička ulica na čakovečkom Jugu, jedna je od žila kucavica tog dijela grada kojom svakodnevno prolazi velik broj vozila. Ona su ostavila trag na kolničkoj konstrukciji, te je obnova nužna. Grad Čakovec u svom proračunu predvidio sredstva za obnovu ove ulice, a u utorak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisan i Ugovor o rekonstrukciji.

Kao najpovoljniji ponuditelj nakon provedenog postupka javne nabave izabrana je čakovečka Tegra d.o.o.. Zanimljivo je da je projektantska vrijednost radova bila oko 1.100.000,00 kuna, no postignuta je cijena od 739.849,85 kuna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i direktor Tegre d.o.o. Ivan Kolarić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tom prilikom gradonačelnik Stjepan Kovač naglasio je da je ova rekonstrukcija planirana, a pokazuje da se nastavlja s obnovom ulica i cesta na cijelom gradskom području, vodeći računa o stanju pojedinih ulica i broju vozila koja njima prolaze.

Već ranije izrađeni su projekti, a sredstva za obnovu osigurana su u Proračunu Grada Čakovca za ovu godinu. Nakon završetka radova, ova ulica dobit će potpuno novi izgled, a bit će sigurnija i za sve sudionike u prometu, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač.

Zamjenik gradonačelnika Mario Medved rekao je da se na području grada trenutno provodi nekoliko investicija u poboljšanje prometne infrastrukture. Danas je završena obnova Varaždinske ulice u Ivanovcu te postavljeni usporivači prometa u Ulici Milke Trnine u Čakovcu, kod Dječjeg vrtića Krijesnice.

Također, prošli tjedan raspisan je natječaj za rekonstrukciju semaforiziranog raskrižja prema Savskoj Vesi u kružni tok. Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,3 milijuna kuna, a rok za izvođenje je 120 dana. Radovi započinju tijekom ljetnih mjeseci.

Direktor Tegre d.o.o. Ivan Kolarić zahvalio se Gradu Čakovcu na ukazanom povjerenju, istaknuvši da Grad svojim investicijama omogućuje posao građevinskoj operativi te da ovakvi i slični zahvati po gradu imaju značajan udio u oporavku domaćih građevinara. Iako je posao za njih rutinski, rekao je Kolarić, odradit će ga kvalitetno i u roku.

Radovi na rekonstrukciji Travničke ulice bi prema Ugovoru trebali trajati 60 dana, a osim kolnika uredit će se i oborinska kanalizacija, te prema potrebi i ostala infrastrukture.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!