Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
GRADONAČELNIK Čakovca primio uspješne sportaše

GRADONAČELNIK Čakovca primio uspješne sportaše

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač u utorak je primio troje sportaša, članova čakovečkih sportskih klubova, koji su na državnim natjecanjima održanim tijekom lipnja, postigli iznimne rezultate.

Lea Ružić državna je prvakinja u gimnastici u dvije kategorije, dok su plivači Kristijan Stunković i Kaja Sabol postigli vrhunske rezultate na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sredinom lipnja na 5. gimnastičkom vikendu koji je održan u Sisku, Lea Ružić, članica Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ osvojila je dva zlata na dvije sprave – na gredi i na tlu. Time je državna prvakinja u tim kategorijama.

Tjedan dana kasnije, također u Sisku održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Slovenije u plivanju. Kristijan Stunković osvojio zlato na 400 metara mještovito te dva srebra na 200 metara leptir i 200 metara mještovito. Kaja Sabol državna je viceprvakinja na 1500 metara slobodno. Oba plivača članovi su Čakovečkog plivačkog kluba.

Čestitajući im na uspjesima, čakovečki gradonačelnik istaknuo je da Čakovec je grad sporta, da se znatna sredstva ulažu u funkcioniranje klubova i njihov rad.

- Ne treba posebno govoriti da je sport jedan od najboljih promotora neke sredine, rekao je Kovač, te dodao da mi zahvaljujući našim sportašima imamo odličnu reklamu.

- Posebno mi je drago što se radi o mladim ljudima, pred kojima je tek prava sportska karijera - završio je Kovač.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!