Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
PING PONG PING za obnovu okoliša Sportskog doma Putjane

PING PONG PING za obnovu okoliša Sportskog doma Putjane

Udruga osoba s mentalnom retardacijom Međimurske županije u suradnji s Gradom Čakovcem preko Zaklade Zamah iz Zagreba koja je osigurala sredstva temeljem Sporazuma s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, ovih dana uređuje okoliš Sportskog doma u čakovečkim Putjanama.

Akcija odnosno projekt pod nazivom „Ping pong ping“ traje do petka, a u deset dana obnovljeno je dječje igralište, uređen okoliš, uklonjena stara i bolesna vegetacija, a upravo se ovih dana sadi nova.

Obnovu okoliša ovog objekta prijavili su iz razloga što velik broj njihovih članova vježba stolni tenis upravo u ovom klubu. Novac dobiven od Zaklade i Grada Čakovca utrošen je za materijal, oruđe i zaštitnu opremu, dok rad obavljaju volonterski. Osim 15-tak članova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, u akciji sudjeluju i članovi STK „Putjane“ te susjedi.

Radove je u srijedu obišao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je naglasio da je ovo odlična priča jer udruge svojim aktivnostima i prijavom na programe direktno pridonose uređenju i uljepšavanju grada, a za te aktivnosti pronalaze i vanjske izvore financiranja. Grad je uvijek otvoren za ovakve vidove suradnje, jer građani i udruge svojim aktivnim sudjelovanjem i predlaganjem projekata sudjeluju u uređenju i razvoju Čakovca.

U ime Udruge osoba s intelektualnim teškoćama MŽ novinarima se obratila Maja Vidrač, koja se zahvalila Gradu Čakovcu i STK Putjane na podršci, rekavši da se i dalje namjeravaju javljati na ovakve natječaje, kako bi kroz rad, druženje i zabavu Čakovec učinili ljepšim.

Inače, ovo je drugi slični projekt koji se u ovih dana provodi na čakovečkom području. Naime, udruga „Zora“ novcem iz istog izvora, u suradnji s Gradom Čakovcem i Graditeljskom školom prije mjesec dana oslikala je klupe u Perivoju Zrinskih.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!