Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
DJECA iz Ivanovca predstavljala Čakovec na 19. susretu dječjih foruma Hrvatske

DJECA iz Ivanovca predstavljala Čakovec na 19. susretu dječjih foruma Hrvatske

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Udrugom gradova, organizirao je 19. susret dječjih foruma Hrvatske. Na susretu, koji se od 2. do 4. srpnja 2017. godine održavao u Zagrebu, sudjelovali su predstavnici Dječjih foruma iz Banove Jaruge, Bjelovara, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Opatije, Preloga, Ravne Gore, Slatine, Varaždina, Zaboka i naravno Čakovca.

Naš grad predstavljali su članovi Dječjeg foruma 'Ivančica' iz OŠ Ivanovec: Borna Antonović, Mura Blažević i Laura Borković, a za susret ih je pripremila učiteljica Irena Levačić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Forumaši su susret započeli u nedjelju svojim predstavljanjem i sudjelovanjem na radionicama. U ponedjeljak su interaktivnom igrom u 'U potrazi za blagom – tko sve zna dječja prava' posjetili institucije nadležne za ostvarivanje svojih prava. U Vladi Republike Hrvatske dočekali su ih predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nakon toga posjetili su Kuću Europe, Savez društva 'Naša djeca' Hrvatske te Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na kraju potrage posjetili su Ured pravobraniteljice za djecu, gdje ih je dočekala pravobraniteljica Ivana Milas Klarić. Nakon što je izložila čime se njezin ured bavi, forumaši su imali priliku predstaviti svoj rad.

Posljednji dan susreta učenici su zastupnicima u Hrvatskom saboru izlagali svoje radove, kroz koje su iznosili i poruke. Naši su forumaši predstavili projekt 'Prvi prijatelj', za koji su imali veliku podršku mjesnih odbora Ivanovec i Štefanec. Pozvali su saborske zastupnike da budu podrška našem gradonačelniku i saborskom zastupniku Stjepanu Kovaču koji im je već izložio potrebu gradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Na kraju izlaganja zaželjeli su zastupnicima da budu uporni i prije svega složni.

Čakovečki su forumaši, unatoč zgusnutom rasporedu i brojnim aktivnostima, ovim susretom zadovoljni jer su stekli nova poznanstva te vrijedna znanja i iskustva.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!