Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
STJEPAN KOVAČ 'Sloboda nema cijenu, a jedinstveni narod može sve'

STJEPAN KOVAČ 'Sloboda nema cijenu, a jedinstveni narod može sve'

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, uputio je čestitku koju prenosimo u cijelosti.

- Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi mi koji se sjećamo Domovinskog rata, zauvijek ćemo pamtiti trenutak kad se na kninskoj tvrđavi zavijorila hrvatska zastava. Taj događaj na najbolji je mogući način označio kraj razaranja i stradanja naših ljudi. Tog dana hrvatski je narod bio ujedinjen u sreći i ponosu, a oni koji su bili kod kuće svaku pobjedu proživljavali su zajedno s vojnicima na bojištu.

Iako je sama Oluja završila nekoliko dana kasnije, a istok zemlje mirno reintegriran 1998. godine, pobjedničko vijorenje hrvatske trobojnice iznad Knina, simbolički označava ne samo kraj rata, već i kraj borbe za opstojnost države i naroda. Upravo zato taj 5. kolovoza obilježavamo kao dan pobjede nad agresorom, dan zahvalnosti generacijama na njihovoj borbi za samostalnost i slobodu, te kao dan branitelja koji su izvojevali veličanstvenu pobjedu.

Za slobodu smo platili ogromnu cijenu, u Domovinskom ratu poginuo je i nestao velik broj naših sugrađana, te je ovaj praznik prilika da se još jednom s tugom, ali i ponosom prisjetimo svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje današnje Hrvatske. U ratu je poginulo i mnogo Čakovčana i Međimuraca, koji su puškom u ruci svoj zavičaj branili od Iloka do Konavla.

Među našim susjedima, prijateljima i rođacima mnogo onih koji su 90-tih godina bez razmišljanja otišli u rat braniti zemlju. Siguran sam da bi tako velika većina od nas postupila i danas jer ako smo što iz posljednjeg rata naučili to je da sloboda nema cijenu te da jedinstveni narod može sve! Upravo to trebamo prenositi na mlađe generacije, učiti ih da čuvajući uspomenu na te slavne dane, odaju počast svima onim palim u borbi za slobodu i samostalnost!

Sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, stoji u čestitki čakovečkog gradonačelnika.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!