FOTO Evo tko su bili najbolji na vatrogasnom natjecanju u Čakovcu

>> VII. Kup Grada Čakovca za mladež (Subota, 2.9.2017.)

Čakovec je ove subote bio domaćin VII. Kup natjecanja za vatrogasnu mladež i podmladak, koji se ujedno bodovao za ukupni plasman u Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež. Natjecanje je održano na SRC “Mladost” u Čakovcu, a domaćin i organizator bila je Vatrogasna zajednica Grada Čakovca.

Natjecalo se ukupno 55 ekipa raspoređenih u kategorije mladeži i podmlatka. Odlično pripremljen teren bez obzira na kišu, omogućio je ekipama da pokažu izuzetnu spretnost, snalažljivost, ali i uvježbanost sa vatrogasnim cijevima i brentačama.



U kategorijama podmlatka pravo nastupa imali su članovi vatrogasnih društva starosti od 6 do 12 godina. U muškoj kategoriji nastupilo je 15 ekipa, a najspretnija su bila djeca iz DVD-a Kuršanec. Na drugom mjestu smjestila se ekipa DVD-a Vratišinec II, a treći su bili vatrogasci DVD-a Draškovec.

U ženskoj kategoriji nastupile su četiri ekipe. Najspretnije su bili iz DVD-a Novo Selo na Dravi, a do njih DVD Palinovec. Na trećem mjestu se smjestila ekipa DVD-a Šenkovec, a četvrtom ekipa DVD-a Donji Mihaljevec.

U kategoriji mladeži gdje su se natjecale mlade vatrogaskinje i vatrogasci starosti od 12 do 16 godina bilo je iznimno zanimljivo i neizvjesno do samog kraja. U ženskoj kategoriji nastupilo je 15 ekipa, a najbolja je bila ona DVD-a Nuštar. Druge su bile vatrogaskinje iz Bedekovčine, a treće iz Gardinovca.

U muškoj kategoriji natjecala se 21 momčad, a na kraju prvo mjesto i zlatno odličje osvojili su Gardinovčani. Na drugom mjestu se smjestila ekipa DVD-a Novi Marof, dok je treća bila vatrogasna mladež iz Bedekovčine.

Natjecanje je pratio veliki broj gledatelja, a između ostalih i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, predsjednik VZMŽ i VZG Čakovca Mario Medved, zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić, kontrolor natjecanja Nedeljko Vukalović, počasni predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, tajnik VZMŽ Dragutin Trupković, predsjednik Savjeta mladih VZMŽ Hrvoje Novaković i mnogi drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije