Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
STJEPAN KOVAČ 'Žrtvu 78 Međimuraca nikada nećemo zaboraviti'

STJEPAN KOVAČ 'Žrtvu 78 Međimuraca nikada nećemo zaboraviti'

Povodom predstojećeg Dana neovisnosti, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač uputio je čestitku u kojoj stoji:

'Poštovane sugrađanke i sugrađani! Dan neovisnosti nije samo još jedan praznik u nizu, već datum koji je zlatnim slovima upisan u veliku knjigu sveukupne hrvatske povijesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tog dana 1991. godine, na sjednici Hrvatskog Sabora, održanoj u podrumu Inine zgrade u Šubićevoj ulici u Zagrebu, u jeku najveće agresije na Hrvatsku, pod uzbunom, donesena je Odluka o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Ovim činom, Hrvatska je u punom smislu postala neovisna država, koja sama odlučuje o svojoj sudbini.

Tih dana 1991. godine iako je Hrvatska krvarila a svi sa strepnjom slušali vijesti s bojišta, jednoglasna odluka, sve građane naše zemlje ispunila je ponosom, jer smo po prvi puta u povijesti jedinstveno pokazali da želimo sami upravljati svojom sudbinom. Pokazali smo i da nas nikakva sila ne može zaustaviti jedinstveni narod koji je odlučio biti slobodan i samostalan.

Dužnost nam je i obveza da se povodom ovog praznika još jednom prisjetimo naših očeva, djedova, prijatelja i susjeda koji su uzimali oružje u ruke i odlazili braniti napadnutu domovinu. Ni Međimurci u tome nisu bili iznimka. Svima njima vječno smo zahvalni jer zahvaljujući njihovoj odlučnosti i herojstvu danas imamo Hrvatsku. Među tisućama poginulih i nestalih hrvatskih branitelja je i 78 Međimuraca. Njihovu žrtvu nikad nećemo zaboraviti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Želim Vam sretan Dan neovisnosti uz želju da ga proslavimo svečano, ponosno i dostojanstveno, kao što zaslužuju svi oni koji su tijekom Domovinskog rata dali svoje živote na oltar domovine.'

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!