Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
ČELNICI ČAKOVCA zapalili svijeće na grobovima Marije Ružić i Branka Šalamona

ČELNICI ČAKOVCA zapalili svijeće na grobovima Marije Ružić i Branka Šalamona

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, sa zamjenicima Mariom Medvedom i Zoranom Vidovićem, u utorak su zapalili svijeće na grobu preminulih bivših čakovečkih gradonačelnika, Marije Ružić i Branka Šalamona.

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca u demokratskoj Hrvatskoj, mandat je obnašala od 1993. do 1997. godine, a gotovo do smrti bila je i vijećnica u čakovečkom Gradskom vijeću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za njezino vrijeme počeli su se graditi Gradski bazeni, koji danas nose njezino ime. Kao gradonačelnica, a kasnije i kao vijećnica u Gradskome vijeću obilježila je razdoblje u životu grada. Preminula je 2011. godine.

Branko Šalamon, prvi čovjek Čakovca bio je u tri mandata, od 2001. do 2013. godine, a od 1997. do 2001. godine te 2013. bio je i predsjednik Gradskog vijeća.

Također je jedan od političara koji su postali dio gradske povijesti, a pamtit ćemo ga po brojnim projektima, poput obnove pješačke zone u središtu grada ili početka gradnje kanalizacijske mreže po naseljima u gradskom prstenu. Šalamon je iznenada preminuo 2013. godine.

Prema riječima čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, odajući počast osobama koje su obnašale gradonačelničku dužnost, pokazujemo da cijenimo njihov doprinos u razvoju grada te njihova iskustva, bilo ona pozitivna ili negativna uzimamo u obzir prilikom donošenja odluka.

I Marija Ružić i Branko Šalamon grad su vodili u izazovno vrijeme, te je današnji visoki standard koji uživaju naši građani na brojnim poljima, rezultat i njihova rada.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!