Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
DOBROVOLJNO vatrogasno društvo Štefanec dobilo novo kombi vozilo

DOBROVOLJNO vatrogasno društvo Štefanec dobilo novo kombi vozilo

U sklopu obnove voznog parka dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Čakovca, u četvrtak je prigodnom svečanošću novo kombi vozilo uručeno DVD-u Štefanec.

Kao i prethodna, kupljeno je preko modela financijskog leasinga s rokom otplate na pet godina, a vrijedno je oko 250 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Primopredaja novog vozila održana je ispred Društvenog doma u Štefancu, a pored domaćih vatrogasaca te njihovih gostiju iz ostalih članica Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, prisustvovali su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Štefanec Dejan Hrastić te župnik župe sv. Florijana iz Pribislavca vlč. Tomislav Kos, koji je novi kombi i posvetio.

'Grad Čakovec mnogo drži do svojih vatrogasaca, jer smo svjesni da u slučaju raznih ugroza upravo oni predstavljaju prvu liniju obrane. Ulažući u opremu, pomažemo našim DVD-ima, podižući njihovu spremnost te skraćujući vrijeme potrebno za eventualne reakcije', rekao je prilikom primopredaje gradonačelnik Stjepan Kovač.

Grad Čakovec inače za financiranje rada DVD-a na svom području kao i same Vatrogasne zajednice godišnje izdvaja gotovo milijun kuna, što se osim u opremu, ulaže i u educiranje te rad s mladima.

'Zahvaljujući tomu društva okupljena u Vatrogasnu zajednicu Grada Čakovca, među najboljima su i najorganiziranijima u županiji i državi, te vam na tome čestitam', završio je Kovač.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik VZGČK Mario Medved, istaknuo je da na čakovečkom području ima oko 2 i pol tisuće dobrovoljnih vatrogasaca, po čemu smo u samom nacionalnom vrhu.

Odlične rezultate postižu i na natjecanjima i smotrama, i to sve dobne skupine, a konstantno se ulaže u novu opremu te obrazovanje. Ne nedostaju ni mladi članovi, što pokazuje da vatrogastvo ima svoje mjesto u javnom životu Grada.

'Ovo kombi vozilo dio je ovogodišnjeg plana, a svaki DVD preko Vatrogasne zajednice dobio je i komplet tlačnih cijevi. Sve u svemu, zahvaljujući i ulaganjima Grada, vatrogastvo se razvija te je ekipirano, opremljeno i spremnu za sve zadaće', rekao je među ostalim Mario Medved.Predsjednik VMO Štefanec Dejan Hrastić, zahvalio se u ime mještana ovog najmlađeg naselja u sastavu Grada, istučući da je ovo samo dio onoga što je u proteklih nekoliko godina u tamošnji DVD i cijeli Štefanec uloženo iz Gradskog proračuna.

Ključeve novog vozila gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač uručio je zapovjedniku DVD-a Štefanec Željku Krčmaru.

U prošlom mandatu nove kombije dobili su vatrogasci iz Žiškovca, Totovca,Čakovca, Kuršanca, Krištanovca i Novog Sela na Dravi.

Godišnje za te potrebe Grad Čakovec iz svog proračuna izdvaja 175 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!