Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO Odana počast poginulim čakovečkim braniteljima

FOTO Odana počast poginulim čakovečkim braniteljima

Devetog studenog 1991. godine, u borbenoj akciji, kao pripadnici Specijalne jedinice policije 'Roda' život izgubili Željko Pongrac i Branko Kos.

Tim povodom na Pongracovom grobu na čakovečkom Gradskom groblju, odnosno podno spomen-obilježja u Kuršancu, zapaljene su svijeće. Svijeće su zapaljene i na grobu Predraga Kozara, koji je poginuo 11. studenog 1994. u Međuraču kod Petrinje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Počast ovim čakovečkim braniteljima, pored predstavnika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata MŽ, ZU HVIDR-e MŽ, članova obitelji poginulih, predstavnika Policijske uprave Međimurske dali su i zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Zoran Vidović.

Željko Pongrac rođen je 1964. godine, početkom ratne 1991., pristupio je policiji. Bio je prvi međimurski policajac ranjen u akciji kod Borovog sela u svibnju te godine. Kao pripadnik Specijalne jedinice policije „Roda“ iz Varaždina, bori se na vukovarskom ratištu.

Početkom studenog sa svojom jedinicom odlazi u Đakovo, gdje 9. studenoga, prilikom pokušaja proboja neprijateljskih linija, pogiba u selu Karadžićevo. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su 1998., te su pokopani na čakovečkom groblju.

Branko Kos također je rođen 1964. godine, a u obranu zemlje uključuje se na samom početku Domovinskog rata kao policajac u PU Varaždinskoj. Također je bio pripadnih „Roda“, te je poginuo u istoj akciji pokušaja proboja neprijateljskih linija. Kos je pokopan u Varaždinu, a u prošle godine mu je u Kuršancu podignuto spomen-obilježje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!