ADVENT Čakovec će četiri vikenda živjeti u pravom božićnom duhu

Danas (utorak, 28. studeni) je u prostorijama Gradske uprave održana press konferencija u povodu Adventa u gradu Zrinskih. Program ovogodišnjeg Adventa predstavili su gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak i ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan.

Bliži se ono čarobno doba godine kad nas, gdje god da se okrenemo, uveseljavaju svjetla, lampice, ukrasi, drvca, miris kuhanog vina i cimeta te dobra volja svih koji žive ono o čemu pjevaju brojne božićne pjesme. Tako je, stiže vrijeme božićnih blagdana, a Čakovec će i ove godine biti poprištem bogatog popratnog sadržaja na nekoliko lokacija.

Pripremite se na toplinu umjetničkog izričaja, finih mirisa, ugodne gužve u gradu i ugođaja općenito. Advent u gradu Zrinskih u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca oduševljavat će vas od 2. do 24. prosinca!

Čekaju nas tjedni radionica, predavanja, mimohoda, božićne čarolije, predstava, glazbe, plesa, izložbi i raznih akcija. Advent u gradu Zrinskih odvijat će se u samom centru Čakovca. Svaka lokacija na svoj način stvara prepoznatljivu božićnu atmosferu, a najveće bogatstvo leži upravo u toj raznolikosti!

Vikendom možete posjetiti Adventski sajam u Ulici kralja Tomislava. Svakako valja izdvojiti i druženje sa sv. Nikolom na istoj lokaciji u srijedu, 6. prosinca te i inače sadržajan program za djecu. Osim toga, svake subote očekujte božićnu čaroliju u kućici Djeda Mraza.

Adventsko vrijeme idealno je za malo sanjarenja, odmak od svakodnevice te uživanje s obitelji i i prijateljima. Vrijeme došašća, koje nas tijekom 4 tjedna vodi do Božića, najsvečanije je doba godine, doba kad zaboravljamo nesuglasice, brige, sve ono negativno i ružno što život neminovno donosi sa sobom i kad nam život barem nakratko obasjava svjetlost, radost i mir.

Doba kad vlada ljubav, kad se radujemo životu i slavimo ga, vrijeme iskrenih zagrljaja, toplog prijateljskog stiska ruke i svega onog zbog čega se čovjek naziva čovjekom, i ove ćemo godine u našem gradu proslaviti zajedno uz još jedan “Advent u gradu Zrinskih”.

Program počinje u subotu 2. prosinca te je po drugi puta, osim već poznatih lokacija, proširen i na prostor Atrija Starog Grada. Tako će se i ove godine na najsvečaniji način udahnuti život Starom gradu, jednom od najljepših dijelova Čakovca. Toga će dana ispred Crkve svetog Nikole u 18 sati biti zapaljena prva svijeća na advenstkom vijencu. Prvu svijeću će uz gradonačelnika Stjepana Kovača zapaliti i djelatnici Policijske uprave Međimurske.

Bogatiji nego ikada dosad, program obuhvaća različite prigodne sadržaje koji će se odvijati na Franjevačkom trgu, u Ulici Kralja Tomislava, u knjižnici Nikola Zrinski, u prostoru Muzejsko informativnog centra, u zgradi Scheier, u Centru za kulturu, u Crkvi Sv. Nikole, te u Atriju Starog grada. Već prema svojim interesima i afinitetima, naši najmlađi će se moći izraziti u raznolikim tematskim kreativnim radionicama, družiti se s Djedom Mrazom, dočekati Svetog Nikolu, ili jednostavno uživati u dječjim predstavama.

Čakovec će tijekom 4 vikenda živjeti u pravom božićnom duhu, uz prigodne nastupe KUD-ova, zborova, Čakovečkih mažoretkinja, Gradskog puhačkog orkestra te raznih drugih izvođača koji će svojim nastupima uveličati radost božićnog ugođaja. Uz mnogobrojne sadržaje nikako ne propustite Adventski sajam diljem Ulice kralja Tomislava, u samom centru grada, gdje će se mnogobrojni izlagači predstaviti bogatom božićnom ponudom prigodnih proizvoda.

Vizualni identitet grada ove godine obećava pravu božićnu čaroliju, stoga budite dio ove magične priče koju ćemo tijekom Adventa u gradu Zrinskih živjeti zajedno, povezani nevidljivom sponom ljubavi, radosti i zajedništva.

Ovogodišnja sezona klizanja na otvorenom u centru grada započet će 2. prosinca s prvim danom Adventa u Čakovcu i trajat će do 31. siječnja. Cijena sata klizanja i najma klizaljki neće se mijenjati u odnosu na prošlu godinu. Sat klizanja naplaćivat će se 15 kuna, po noći 20 kuna, a iznajmljivanje klizaljki dodatnih 15 kuna.

Na predstavljanju programa bio je i Vilim Simon, član Uprave čakovečke Vajde, koje je kazao kako će se i ove godine uključiti u ovu manifestaciju, a bit će i tradicionalna besplatna podjela hot – dogova.

– Dođite u srce Međimurja te doživite čaroliju i sami! Prošećite čakovečkim ulicama, posjetite navedene lokacije i uživajte u živahnosti međimurskog središta koje je možda maleno veličinom, no ogromno duhom! – poručuju organizatori.

Detaljan program sa satnicom donosimo nešto kasnije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije