JAVNI POZIV za udruge, mjesnu samoupravu i manifestaciju Ljeto u gradu Zrinskih

Grad Čakovec je 4. prosinca raspisao tri javna poziva.

Prvi je javni poziv korisnicima Proračuna Grada Čakovca za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Čakovca za 2018. godinu, drugi Javni poziv korisnicima proračuna Grada Čakovca za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Čakovca za 2018. godinu u mjesnoj samoupravi, a treći Javni poziv za organizaciju manifestacije “Ljeto u gradu Zrinskih 2018.”.

Natječaji su otvoreni mjesec dana, odnosno do 4. siječnja 2018. godine.

Predstavljajući navedene javne pozive, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je da je s ovakvim projektnim sufinanciranjem projekata i programa Čakovec počeo prije četiri godine, te da smo među rijetkima u Hrvatskoj koji na ovakav transparentni način financiramo javne potrebe.

U Čakovcu djeluje preko 500 udruga, velika većina njih ima svoje mjesto, a sve zajedno znatno obogaćuju javni i društveni život grada, rekao je Kovač, naglasivši da je u Proračunu za 2018. godinu, koji je prošli tjedan usvojilo gradsko vijeće za sve navedene potrebe osigurano 8.081.700,00 kuna.

Novac je to koji je u odnosu na tekuću godinu povećan, ali, poznavajući naše udruge, očekujemo i više kvalitetnih projekata i programa.

6.080.000,00 predviđeno je za javne programe, 1.671.700,00 za mjesne odbore i gradske kotareve, a 330.000,00 kuna za manifestaciju Ljeto u gradu Zrinskih.

Novost u odnosu na proteklu godinu je to što je paralelno s natječajem za udruge, raspisan i natječaj za mjesne odbore.

Najmanji iznos koji se može dodijeliti iznosi 1.000,00, a najveći 100.000,000 kuna.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. veljače iduće godine.

Sva dokumentacija, potrebni obrasci i upute mogu se skinuti sa gradskim mrežnih stranica (www.cakovec.hr) ili podići u Upravnom odjelu za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca (Ulica kralja Tomislava 15).

U Gradskoj upravi sve udruge, ustanove, tvrtke i pojedinci koji se namjeravaju javiti na bilo koji od tri raspisana javna poziva mogu dobili pomoć i savjet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije