Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
JAVNI POZIV za udruge, mjesnu samoupravu i manifestaciju Ljeto u gradu Zrinskih

JAVNI POZIV za udruge, mjesnu samoupravu i manifestaciju Ljeto u gradu Zrinskih

Grad Čakovec je 4. prosinca raspisao tri javna poziva.

Prvi je javni poziv korisnicima Proračuna Grada Čakovca za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Čakovca za 2018. godinu, drugi Javni poziv korisnicima proračuna Grada Čakovca za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Čakovca za 2018. godinu u mjesnoj samoupravi, a treći Javni poziv za organizaciju manifestacije „Ljeto u gradu Zrinskih 2018.“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natječaji su otvoreni mjesec dana, odnosno do 4. siječnja 2018. godine.

Predstavljajući navedene javne pozive, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je da je s ovakvim projektnim sufinanciranjem projekata i programa Čakovec počeo prije četiri godine, te da smo među rijetkima u Hrvatskoj koji na ovakav transparentni način financiramo javne potrebe.

U Čakovcu djeluje preko 500 udruga, velika većina njih ima svoje mjesto, a sve zajedno znatno obogaćuju javni i društveni život grada, rekao je Kovač, naglasivši da je u Proračunu za 2018. godinu, koji je prošli tjedan usvojilo gradsko vijeće za sve navedene potrebe osigurano 8.081.700,00 kuna.

Novac je to koji je u odnosu na tekuću godinu povećan, ali, poznavajući naše udruge, očekujemo i više kvalitetnih projekata i programa.

6.080.000,00 predviđeno je za javne programe, 1.671.700,00 za mjesne odbore i gradske kotareve, a 330.000,00 kuna za manifestaciju Ljeto u gradu Zrinskih.

Novost u odnosu na proteklu godinu je to što je paralelno s natječajem za udruge, raspisan i natječaj za mjesne odbore.

Najmanji iznos koji se može dodijeliti iznosi 1.000,00, a najveći 100.000,000 kuna.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. veljače iduće godine.

Sva dokumentacija, potrebni obrasci i upute mogu se skinuti sa gradskim mrežnih stranica (www.cakovec.hr) ili podići u Upravnom odjelu za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca (Ulica kralja Tomislava 15).

U Gradskoj upravi sve udruge, ustanove, tvrtke i pojedinci koji se namjeravaju javiti na bilo koji od tri raspisana javna poziva mogu dobili pomoć i savjet.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!