Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
DOZNAJEMO U četvrtak se za promet otvara rotor kod Savske Vesi

DOZNAJEMO U četvrtak se za promet otvara rotor kod Savske Vesi

U našu redakciju javlila se čitateljica s upitom: 'Nitko ne piše pa ni Vi, kada bude konačno otvorenje rotora kod Savske Vesi. Kako napreduju i kada konačno možemo normalno do grada, mislim na sve nas "odsječene" ovim radovima?'

Odgovor smo potražili u Gradu Čakovcu gdje nam je David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove rekao kako su radovi pri kraju i da bi u četvrtak 21. prosinca rotor trebao biti otvoren za promet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radovi na rekonstrukciji križanja čakovečke južne obilaznice (državna cesta D3), Kalničke ulice i Ulice Josipa Bajkovca u Savskoj Vesi započeli su sredinom mjeseca listopada.

Radovima vrijednim 4,25 milijuna kuna umjesto semafora, na jednoj od crnih čakovečkih prometnih točaka, izgrađen je kružni tok.

Za vrijeme radova za promet je zatvoreno posljednjih 50-tak metara Kalničke ulice i pristup južnoj čakovečkoj obilaznici pa se prema Savskoj Vesi mora voziti obilaznim putevima.

Radove izvodi čakovečka Tegra d.o.o., a osim uređenja asfaltne površine djelatnici čakovečke cestarske tvrtke morali su srušiti i nekoliko obližnjih zimzelenih stabala. Radovi uz pretvaranje raskrižja u kružni tok, obuhvaćaju i obnovu instalacija, rekonstrukciju rasvjete te postavljenje nove vertikalne i horizontalne signalizacije.

Prema projektu sedmi čakovečki rotor imat će tri desna skretača. Četvrti, iz smjera Savske Vesi prema Ivanovcu zbog prostorne skučenosti neće moći biti izgrađen, pa će ti putnici morati ući u kružni tok.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!