KLIZANJE JE ‘IN’ Na kampu u Čakovcu rekordnih 350 učenika

Tjedan između Božića i Nove godine čakovečki osnovnoškolci proveli su na kampu iz klizanja, kojeg Zajednica sportskih udruga Čakovca organizira u sklopu Zimskih sportskih kampova.

Rekordnih 350 učenika iz sve tri čakovečke škole, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec, Centra za odgoj i obrazovanje, Umjetničke škole Miroslav Magalenić i đaci koji žive na području grada, a pohađaju škole u Šenkovcu ili Strahonincu prijavilo se za drugi po redu kamp iz klizanja.

Od srijede do subote u ranim jutarnjim satima oni su doslovce “okupirali” klizalište u centru grada. S učenicima osnovnih škola radilo je sedmero stručnih trenera, profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

Jedna od njih je i Željka Podogorelec Sirc koje je izjavila kako je tijekom četiri dana svaki sudionik kampa dobio osnovne upute o elementima škole klizanja, te ih je pomoću svojih trenera pokušao samostalno savladati na što višem nivou. U osvrtu na ovogodišnje kampove kazala je kako su bolje pripremljeni nego lani.

“Kvalitetno su odjeveni, imaju kape i rukavice što je prije znao biti problem. Najviše me veseli napredak od prošle godine, a mnogi od onih koji su zimus prvi put bili na kampu uspješno su samostalno proklizali”, izjavila je.

Zbog ogromnog interesa organizatori su sudionike podijelili u pet grupa. Treneri su sudionike razvrstali u skupine, ovisno o znanju klizanja, te s njima u 30 minuta odradili osnove klizanja ili one naprednije različitim stilovima klizanja.

O kampu iz klizanja pohvalno su govorila i djeca i njihovi roditelji za koje je bio osiguran besplatan topli čaj. Nakon klizačkog čakovečki đaci moći će sudjelovati na kampu iz plivanja. Od 2. do 5. siječnja na Čakovečkim gradskim bazenima Marija Ružić kamp će provoditi Čakovečki plivački klub.

I na ovom kampu, zbog velikog interesa, sudionici su podijeljeni u dvije grupe: učenici od 1. do 3. razreda na bazenima će biti od 9 do 11 sati, a od 4. do 8. razreda od 11 do 13 sati. Polaznici plivačkog kampa će u prvom satu poboljšavati plivačku tehniku i plivačke sposobnosti, a u drugom kroz razne igre nadograđivati znanje.

Poseban program provodi se s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima. Plivački kamp je kao i kamp iz klizanja besplatan. Pokrovitelj Zimskih sportskih kampova je Grad Čakovec, a organizator Zajednica sportskih udruga Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije