Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
GRAD ČAKOVEC 4,6 milijuna kuna za uređenje zone Brezje u Mihovljanu

GRAD ČAKOVEC 4,6 milijuna kuna za uređenje zone Brezje u Mihovljanu

Grad Čakovec je na natječaj za provedbu podmjere 7.2. 'Ulaganju u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije', provedba operacije 7.2.2. 'Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta', te Druge izmjene Natječaja za tip operacije 7.2.2., prijavio projekt Izgradnja prometnica u zoni 'Brezje' u naselju Mihovljan. Projekt je ocijenjen prihvatljivim te je za ovu namjenu Gradu dodijeljeno 4.612.500,00 kuna.

Kako stoji u Odluci, koja je ovih dana došla u čakovečku gradsku upravu, Zahtjev za potporu udovoljava uvjetima propisanim Pravilnikom i uvjetima Natječaja. Dodijeljena sredstva u potpunosti pokrivaju investiciju uređenja komunalne infrastrukture u tom dijelu Mihovljana.

Uredit će se prometnice, izvesti oborinska odvodnja, a dodijeljena sredstva utrošit će se i za nadzor nad izvođenjem radova. Na tom će se području otvoriti 107 novih gradilišta, koja će biti komunalno opremljena, što će dodatno doprinijeti atraktivnosti ovog prostora. Kako je riječ o području mješovite gradnje, tamo se mogu graditi i stambeno-poslovne građevine u svrhu zadržavanja i privlačenja stanovništva.

Naravno, takve gospodarske aktivnost ne smiju ometati stanovanje. Građevinska dozvola za ovu investiciju izdana je prije dvije i pol godine, tako da će radovi započeti sa završetkom postupka javne nabave, odnosno već ove građevinske sezone.

Već krajem ovog mjeseca organizirat će se sastanak sa komunalnim tvrtkama, kako bi se tijekom gradnje uredila i ostala komunalna infrastruktura, poput električne i plinske mreže.

Natječaj je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u sklopu Mjere 07, gdje su sredstva namijenjena poticanju ruralnog razvoja u seoskim sredinama.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!