MEĐIMURSKI FAŠNIK Rekordan broj sudionika uz podjelu 2 tisuće krafni

U utorak, 6. veljače 2018. godine u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održala se konferencija za novinare povodom predstojećeg Međimurskog fašnika u Čakovcu 2018. O tome što građane i posjetitelje očekuje ove godine govorili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, voditeljica Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, te ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić Siladi.

Međimurski fašnik dugogodišnja je manifestacija koja okuplja velik broj sudionika, a danas predstavlja jedan od najvećih kulturno-tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske. Održava se više od pola stoljeća u gradu Čakovcu, a ove godine stiže nam 54. izdanje po redu.

– Iz godine u godinu Međimurski fašnik sve je bolji te privlači sve veći broj sudionika i gostiju iz Slovenije i Mađarske. Uz fašničke skupine iz Međimurja dolaze i skupine iz ostalih krajeva Hrvatske, a ove godine bilježi se rekordan broj prijavljenih fašničkih grupa. Osigurana je hrana i piće za oba dana, a u subotu će tradicionalno biti podijeljeno 2000 krafni za sudionike i posjetitelje. Maskirajte se i dođite! – rekao je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Subota, 10. veljače posvećena je dječjem fašniku s početkom u 10.00 sati uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja, a u program će se uključiti i dječji zbor Čakovečki mališani. Odredište vesele povorke koja prolazi gradom bit će na Trgu Republike gdje će preuzeti ključeve grada Čakovca od gradonačelnika Stjepana Kovača. Nakon pozdrava na bini vrijedni će se mališani i njihove tete okrijepit uz krafne Čakovečkih mlinova i topli čaj.

– Smatram da će ovo biti najveći dječji fašnik do sada. Očekuje se više od 25 skupina što znači preko 800 djece sudionika iz predškolskih skupina s područja grada Čakovca, a posebno smo sretni što imamo goste iz Dječjeg vrtića Vrapčić Šenkovec i iz Svetog Martina. Zbog predugog trajanja ove godine isključili smo točke koje su se izvodile prethodnih godina i na taj način skratili trajanje dječjeg fašnika jer ipak bitna je sigurnost djece te briga o djeci, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić Siladi.

Nedjelja, 11. veljače određena je za tradicijski fašnik s početkom u 15.00 sati. Očekuje nas vesela povorka koja će prolaziti gradom, a zabava i veselje nastavit će se u fašničkom šatoru na Trgu Republike gdje će uz podjelu vrijednih nagrada najkreativnijim maskama sponzora poduzeća Metss Čakovec i Magme Varaždin, pjesmom i plesom završiti ovogodišnji “Međimurski fašnik”.



– Tradicijski fašnik međunarodnog je karaktera te ima preko 28 grupa odnosno više od 900 sudionika. Mi smo izuzetno ponosni na Međimurski fašnik jer je to prva manifestacija organizirana prije 54 godine kada je osnovano Turističko društvo, kaže voditeljica Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek koja je iskoristila priliku i da najavi nadolazeći 54. rođendan Turističke Zajednice grada Čakovca, vrijednu obljetnicu koja će se 8. veljače proslaviti danom otvorenih vrata.

– Maskirajte se, pojavite i zabavite jer najkreativnije maske očekuju velike, ali i utješne nagrade! – zajednička je poruka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije