Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
VIDEO I FOTO Male maškare, njih više od 800, zavladale Čakovcem

VIDEO I FOTO Male maškare, njih više od 800, zavladale Čakovcem

img8110540535 Fotogalerija

Čakovec je i ove godine po 54. puta postao grad maškara predajom gradskih  ključeva gradonačelnika Stjepana Kovača. Maškare su postale glavne, i to one dječje.

Povorka malih maškara, odnosno Mali fašnik, započela je kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Dvadeset pet skupina s više od 800 vrtićke djece išlo je do Trga Republike gdje su ih na pozornici dočekale voditeljice Suzana Kovač - Zeko i Sanja Vincetić - Mrkva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voditeljice su svojim humorističnim nastupom zabavljale publiku i ublažavale hladnoću. Predstavile su se vesele puzzle, pahuljice, povrće, gljive muhare, pingvinići kojima nipošto nije smetala ova zima, zatim super sunčeka koja su nam pomagala rastjerati ovu zimu, a pahuljice smo zamolili da nas posjete tek sljedeće godine.

(Video: Tomislav Borković)

Mogli ste još susresti  šarene sovice i snjegoviće te crnce za koje su se mnogi prevarili i mislili da su čak došli iz daleke Afrike, a isto tako i laviće čija rika budi iz zimskog sna.

Nakon ugodnog programa slijedila je već tradicionalna podjela krafni.

- Ove godine prvi put vrtićke skupine dobivaju od Turističke zajednice grada Čakovca  simbolične paketiće za njihove skupine i zahvalnicu kao nagradu što svake godine uveličavaju Međimurski fašnik, rekla nam je voditeljica Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Sutra nam  pak je vrhunac manifestacije - Veliki fašnik. Moći ćete vidjeti različite maske iz Međimurja, Hrvatske i drugih zemalja. Ne propustite ovaj šareni dan, dođite, maskirajte se, veselite se  i pozdravite sa svim nedaćama!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!