Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
DJEČJI VRTIĆ CIPELICA Zvjezdice u novom prostoru

DJEČJI VRTIĆ CIPELICA Zvjezdice u novom prostoru

U sklopu Programa rada s darovitom i potencijalno darovitom djecom predškolske dobi Delfinići aktivna je i skupina Zvjezdice koja je dobila i svoj novi prostor u područnom objektu Vjeverica, opremljen i uređen sredstvima grada Čakovca.

Tako su mali bistrići dobili prostor u kojem mogu nesmetano istraživati, eksperimentirati, proučavati, družiti se i igrati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trenutno najveći interes kod djece pobuđuje istraživanje ljudskog tijela pa je kosturkavi, model ljudskog tijela kako su ga djeca nazvala, neprestano u dječjim rukama. Svaki puta zaključci proučavanja su novi i zanimljivi.

 

Netko smatra da je najvažnije da ljudi imaju srce, ali drugi nadodaju da su i glava i mozak jako bitni, a tek mišići i kosti, a i krv i žile koje nose hranu svim organima... Uglavnom dječji zaključak je da je cijelo tijelo važno i da moramo brinuti o njemu, hraniti ga zdravom hranom, vježbati, i dati mu vremena da se odmori.

I čim se jedna dilema riješi javljaju se nove dileme i pitanje naših Zvjezdica: jer dok ležiš ili spavaš onda se povećaš malo ali ako si u uspravnom položaju, onda se malo smanjiš.

Zašto je to tako? Ne bi vjerovali ali bez obzira što im je tako malo godina, naše Zvjezdice znaju da je riječ o gravitaciji i zbilja je lijepo imati priliku tako malim i otvorenim umovima pomagati u otkrivanju svijeta i nas samih.

Program rada s darovitom i potencijalno darovitom djecom Delfinići provodi se pod stručnim vodstvom educiranih voditeljica Nevenke Holetić, odgojiteljice savjetnice, Dijane Majerski, odgojiteljice i Eleonore Glavina, stručne suradnice psihologinje mentorice.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!