MEĐIMURSKO izaslanstvo na proslavi Dana branitelja Vukovara

Ove subote je u Vukovaru svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara. Na proslavi su pored brojnih uzvanika iz svih dijelova Hrvatske, bili i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predstavnici Općine Selnica, Policijske uprave Međimurske te Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja.

Program je održan pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane, a započeo je odavanjem počasti svim poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar.

Svijeće su zapalili i članovi Međimurskog izaslanstva, a nazočili su i svetoj misi za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, služenoj u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

Središnji događaj slavlja bila je svečana akademija održana u Hrvatskom domu Vukovar na kojoj su nazočili mnogobrojni uvaženi gosti među kojima i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske potpredsjednik Vlade i ministar obrane general Damir Krstičević.

On je okupljenim braniteljima Vukovara čestitao njihov dan te ih podsjetio kako su slabo naoružani i opremljeni, pokazali cijelom svijetu kako se gine i bori za svoj kraj, za svoj Vukovar, za svoju Hrvatsku.

Tijekom 87 dana trajanja opsade, Vukovar su branile brojne policijske i vojne postrojbe, a među njima je bilo i mnogo Međimuraca.

Desetorica su u ovom gradu heroju ostavile svoj život, a još uvijek se jedan branitelj vodi kao nestali. Dvadeset šestorica su bili ranjeni, a njih 36 nakon okupacije završilo je u srpskim logorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije