VIDEO I FOTO Čakovec u žutom: Cvijetom narcisa protiv raka dojke

>> Dan narcisa obilježen u Čakovcu i Pribislavcu (Subota, 24.3.2018.)

U subotu, 24. ožujka i ove godine u Međimurju provodi se humanitarna javnozdravstvena akcija Dan narcisa koja se u Hrvatskoj prvi puta provela 1997. godine. Akcija podizanja svijesti žena o bolesti raka dojke provodi se diljem Međimurja te je tom prigodom osigurano 28 tisuća narcisa, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Uloga kluba Nova Nada koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec je ta da akciju provode diljem Međimurja od Murskog Središća pa sve do Kotoribe te služi kao podsjetnik za sve žene da vode brigu o svojem zdravlju.

– Ovim putem zahvaljujem se našim Međimurcima na odazivu. Ponosim se što se kod žena pobudila svijest da redovno odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje. Borba je velika kada se bolest pojavi, ali želimo pokazati da nakon preboljenja možemo biti podrška ostalim ženama i voditi normalan život, rekla je predsjednica kluba Nova Nada Jasenka Štefić koja se uspješno izliječila od raka dojke.

Provođenjem ovakvih akcija možemo potaknuti žene da vode brigu o zdravlju dojki te da dođu na pregled i bolest otkriju na vrijeme kako bi se zaustavila u početnoj fazi, rekao je predsjednik Županijske lige protiv raka dr. Dr. Hussein Saghir.

Međimurska županija uvijek bilježi velik odaziv ovakvim akcijama u Nacionalnom programu za rano otkrivanje raka dojke.

– Preporučujem svim ženama da vode brigu o svome zdravlju, da kako i na ostale preglede odlaze i na mamografiju barem jednom godišnje te se tako zaštite od ove bolesti, kazala je članica kluba Nova Nada Danica Bubek.

‘Današnjom akcijom Županijske lige protiv raka Čakovec, kluba Nova Nada, prodajom narcisa diljem Međimurja prikupljeno je 44.030,00 kuna. Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju i pokazali da nismo sami!’, rekla je Irena Šestak, tajnica Županijske lige protiv raka Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije