GRAD ČAKOVEC Za 466 učenika besplatan obrok u školi

Grad Čakovec je i za ovu školsku godinu prijavio projekt na poziv ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017.-2018.)’, u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. godine. Putem njega osigurana je prehrana za ukupno 466 učenika iz četiri osnovne škole kojima je Čakovec osnivač.

Početna konferencija projekta održana je u utorak u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, te je na njoj on pobliže predstavljen. Provedba je započela početkom školske godine, a njime se osigurava školski obrok za djecu iz socijalno ugroženih obitelji koja su u riziku od siromaštva.

Ove školske godine obuhvaćeno je ukupno 466 djece i to: 110 djece iz I. osnovne škole, 29 djece iz III. osnovne škole, 27 djece iz Osnovne škole Ivanovec te 300 djece iz Osnovne škole Kuršanec.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istkanuo je da je ovo druga godina za redom kako Grad Čakovec preko Fonda europske pomoći za najpotrebnije osigurava besplatni obrok u školama.

“Kriterije koja djeca sudjeluju u projektu dogovorili smo sa školama, a ovime ti učenici svakog dana dobivaju redovit i zdrav obrok. Ovime smanjujemo njihov osjećaj socijalne isključivosti, ali zahvaljujući posebno izrađenim jelovnicima potičemo zdravu prehranu.

Naime, veći dio jelovnika osmišljen je u sklopu projekta “Zdrav Čakovec”, gdje su liječnici i nutricionisti osmislili zdrav meni koji se većim dijelom oslanja na domaće lance proizvodnje.”, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač te dodao da je ovo samo još jedan projekt u tzv. nadstandardu u obrazovanju, koji Čakovec osigurava djeci i mladima.

Projekt je predstavila direktorica Gradske razvojne agencije “ČAKRA”, Damira Vresk. Vrijednost projekta je 476.411,84 kune, a u cijelosti je financiran iz Europskog fonda za potrebite. Projekt pod nazivom “Školski obrok za sve” prijavio je Grad Čakovec kao korisnik odnosno nositelj projekta, a kao partneri su uključene osnovne škole s gradskog područja, I. i III. osnovna škola Čakovec te osnovne škole Kuršanec i Ivanovec, te naravno Čakra.

Inače, provedba ovog projekta nastavak je prošlogodišnjeg “Omogućimo užinu potrebitoj djeci”, vrijednog 400.000,00 kn, kojim je tijekom školske godine 2016./2017. besplatna užina osigurana za 377 učenika osnovnih škola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije