STJEPAN KOVAČ ‘Praznik rada je ponovno aktualan i važan’

Povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, uputio je čestitku u kojoj stoji:

‘Poštovanje sugrađanke i sugrađani! Danas je više nego ikad u posljednjih dvadesetak godina, Međunarodni praznik rada ponovno aktualan i važan. Nije samo prigoda u kojoj se prisjećamo stoljetne borbe za radnička prava, iako je i ona važna,, već i dan kad moramo otvoreno progovoriti o statusu radnika u Hrvatskoj.

Tranzicija tijekom koje su prava radnika najblaže rečeno bila u drugom planu te gospodarska kriza u kojoj su se fleksibilizacijom radnog zakonodavstva čuvala radna mjesta je iza nas. Ponovno na površinu izlaze stari problemi, od plaća koje nisu dovoljne za normalni život do nepostojanja konsenzusa oko razvoja gospodarstva. Sve to rezultira stanjem koje imamo danas, a to je iseljavanje najvitalnijeg dijela stanovništva s jedne te manjkom radne snage s druge strane.

To su stvarni problemi naše zemlje, jer ako danas našim građanima ne stvorimo uvjete za normalnu plaću od koje se može živjeti i školovati obitelj, ova zemlja i ovo društvo nema budućnosti. Pravo na posao ali i pravičnu naknadu za rad osnovno je ljudsko pravo te sve dok je ono ugroženo, ugrožena je i naša budućnost.

Stoga, poštovane sugrađanke i sugrađani, Prvi svibnja prilika je počnemo zajedno djelovati kako bi danas nama, a sutra našoj djeci stvorili uvjete za normalni i prosperitetni život. U svoje osobno ime, te u ime Grada Čakovca svima želim sretan Međunarodni praznik rada!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije