Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
IMENOVANA STEČAJNA UPRAVITELJICA Državna tvrtka Meiso u stečaju, dug 13,7 milijuna kuna veći od imovine
Patrik Macek/PIXSELL

stečajni postupak

IMENOVANA STEČAJNA UPRAVITELJICA Državna tvrtka Meiso u stečaju, dug 13,7 milijuna kuna veći od imovine

Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Slavica Orehovec iz Čakovca

Otvoren je stečajni postupak nad obućarskom tvrtkom Meiso iz Goričana, u većinskom državnom vlasništvu. Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Slavica Orehovec iz Čakovca kojoj će vjerovnici u roku od 60 dana prijaviti tražbine, a ispitno ročište zakazano je za 26. veljače 2020.  

Vještak je sudu dostavio nalaz i mišljenje iz kojeg proizlazi da se imovina dužnika sastoji od nekretnina, pokretnina, zaliha, potraživanja i novca knjigovodstvene vrijednosti u vrijednosti 14,1 milijuna kuna, dok su obveze prema kreditorima, dobavljačima, zaposlenima i državnom proračunu 27,8 milijuna kuna. Dakle, imovina je manja od obveza za 13,7 milijuna kuna. 

Poslovna zgrada, dvije industrijske zgrade i zemljište u Goričanu procijenjeno je na oko sedam milijuna kuna, a strojevi na nešto više od pet milijuna. Obveze za zajmove i kredite iznose 21,6 milijuna kuna, prema dobavljačima 1,5 milijuna, zaposlenima 1,3 milijuna, a za poreze i doprinose 3,4 milijuna kuna.

Tvrtka je u neprekidnoj blokadi od 16. rujna. Većina radnika, njih više od 200, prešla je u tvrtku Haix, s kojom je Meiso godinama poslovno surađivao.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Vezani članci

Reci što misliš!