Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
VIDEO I FOTO Gospodarski forum u Prelogu: 'Za naš grad je 2019. bila jedna od najzahtjevnijih godina'
Dario Horvat

GRADONAČELNIK LJUBOMIR KOLAREK

VIDEO I FOTO Gospodarski forum u Prelogu: 'Za naš grad je 2019. bila jedna od najzahtjevnijih godina'

Grad Prelog i ove godine tradicionalno je održao susret gospodarstvenika pod nazivom 'Gospodarski forum Grada Preloga 2019.'

Gospodarski forum sastojao od dva dijela. U prvom dijelu održalo se nekoliko zanimljivih predavanja i radionica uz pomoć partnera HAMAG BICRO, Hrvatske gospodarske komore, Ženskog poduzetničkog centra, a održala se i radionica 'Ideje i idealizacije' europskog projekta ENES-CE - 'Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji sa građanima'.

VIDEO I FOTO Gospodarski forum u Prelogu Fotogalerija

Završna svečanost zaključena je prikazivanjem kratkog dokumentarnog filma o gospodarstvu Grada Preloga. 

Grad Prelog ponovno se pokazao kao odličan domaćin ove gospodarske manifestacije. U okviru održavanja foruma, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u petak je svečano uručio 15 ugovora temeljem Programa „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“, te još 19 ugovora iz Programa „Razvoj zadružnog poduzetništva“ za 2019. godinu.

Na večerašnjoj svečanosti, među uvaženim gostima nazočio je i župan Međimurske županije Matija Posavec, a bio je očekivan i dolazak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, no on se ipak nije pojavio. 

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek istaknuo je nekoliko stvari: Da je ova 2019. godina u povijesti Preloga po pitanju gospodarskih investicija jedna od najzahtjevnijih, ali i najboljih.

- Izgrađen je poduzetnički centar, kreće se u širenje gospodarske zone sjever, a i gradnju zaobilaznice, rekao je.

Kolarek je poslalo apel i vladi Republike Hrvatske, a i lokalnoj i regionalnoj samoupravi kako trebaju učiniti sve kako naši domaći poduzetnici ne bi 'odgajali' radnike za europska tržišta rada, već da se domaće radnike, koji vrijede i znaju i žele raditi izučava za ostanak u Hrvatskoj.

Više pogledajte u izjavi gradonačelnika Ljubomira Kolareka.

 

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Reci što misliš!