više od šezdeset izlagača

VIDEO I FOTO Bogata ponuda i izvrsni popratni programi 3. Regionalnog placa u Nedelišću

Donacijskom prodajom 30 metara duge 'Tikvine pogače z makom' prikupljeno 3600,00 kuna za Zakladu dr.Vinko Žganec!

Na MESAP-u je 28.rujna 2019. održan 3. Regionalni plac kojime je nastavljen projekt promocije obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava koji je u suradnji s Općinom Nedelišće pokrenula Međimurska županija u proljeće ove godine. 

>> Treći Regionalni plac na Mesapu u Nedelišću ponudio domaće i najbolje

Organizatori su naglasak stavili na proizvode karakteristične za jesen. Više od šezdeset izlagača iz čitave regije u sajamskoj dvorani Mesapa ponudilo je proizvode domaćih polja, vrtova, voćnjaka i vinograda, za svakoga ponešto. Regionalni plac postao je prepoznatljivo mjesto okupljanja proizvođača iz Međimurske županije, ali i ostalih hrvatskih regija te susjednih zemalja. Ovoga puta županije partneri bile su Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija, a sada već tradicionalno predstavili su se i gosti iz Mađarske i Republike Slovenije.

– Nedelišće je zadovoljno i ponosno što na našem području imamo treći puta mogućnost ugostiti Regionalni plac. Manifestacija koja nam daje ono najbolje što poljoprivredni proizvođači iz naše i susjednih županija i država mogu ponuditi – rekao je zamjenik načelnika općine Nedelišće Željko Kacun.

Prilikom obilaska Regionalnog placa i standardne subotnje nabave proizvoda, što je upravo i ideja Regionalnog placa, župan Međimurske županije Matija Posavec, rekao je “prije nepunih godinu dana počeli smo okupljati naše, međimurske proizvođače koji imaju kvalitetne, ekološke proizvode kako bi na jednom mjestu, imali priliku prodavati svoje proizvode. Međutim, proširili smo tu priču i na ostale županije sjeverozapadne Hrvatske kako bi potaknuli i njihovo gospodarstvo, pogotovo poljoprivrednu proizvodnju, a kupci imali što veći izbor. Želja i uloga nas kao javne uprave jest da otvorimo vrata, stvorimo okvir i pomognemo da ono što se kvalitetno proizvodi u ovom kraju može biti plasirano diljem Hrvatske pa i van granica naše zemlje .”

Prikupljeno 3600,00 kuna za Zakladu dr.Vinko Žganec!

Po prvi puta Regionalni plac ima i humanitarnu dimenziju. Točno u podne započela je donacijska prodaja “Tikvine pogače z makom” čiji je čitav prihod namijenjen Zakladi za obrazovanje Međimurske županije dr. Vinko Žganec. Cilj Zaklade dr. Vinko Žganec je povećanje broja visokoobrazovanih osoba u Međimurskoj županiji te se kroz samu Zakladu, koja je jedina takva u Hrvatskoj, pomaže nadarenim i uspješnim učenicima, studentima, postdiplomantima, doktorantima i na taj način nagrađuje izvrsnost.

– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi “Tikvine pogače z makom”, ali i svima koji su bili dijelom organizacije i time se uključili u ovu plemenitu akciju Zaklade za obrazovanje Međimurske županije dr.Vinko Žganec. Hvala vam od srca!”, zahvalio je Upravitelj zaklade, župan Matija Posavec te napomenuo kako je prikupljeno 3.600,00 kuna u samo sat vremena.

U pripremi 30 metara duge “Tikvine pogače z makom” sudjelovali su Srednja škola Prelog, Udruga žena Dunjkovec, Udruga građana “Gardruža Gardinovec”, restoran Pozoj Čakovec, pizzeria Šut Nedelišće, Benjamin j.d.o.o. Ivanovec, restoran Fortuna Mala Subotica, caffe bar Lord Gornji Hrašćan, OPG Trstenjak Sveti Martin na Muri, Nada i Sanja Koren

Još jedan od noviteta 3. Regionalnog placa je i bogat zabavni program i raznolika gastro ponuda. Uz već tradicionalni nastup tamburaške skupine “Svirci”, nastupile su i mažoretkinje iz Male Subotice, Selnice, Gornjeg Mihaljevca, Murskog Središća, Goričana, Čakovca i Nedelišća u čijim su nastupima uživali brojni posjetitelji. 
Predavanje o pripremi zimnice, preradi i konzerviranju voća i povrća održala je Bernarda Orehovec. Organizatori su za studeni najavili 4. Regionalni plac kojemu će tema biti meso i mesne prerađevine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije