NA IMANJU OPG-a HOLERA

FOTO ‘Jeden grunt’ u Goričanu: OPG-ovi donjeg Međimurja prezentirali svoje proizvode

OPG-ovi su prezentirali svoje proizvode poput domaćeg meda, soka od jabuke, kozjeg sira, bučinog ulja, brašna od pira, ječma i zobi, proizvoda od aronije, domaćeg kruha...

Mnoštvo ljudi, među kojima i načelnik Općine Goričan Mario Moharić i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić, okupilo se u subotu, 31. kolovoza u Goričanu u prostoru Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Holera, gdje je održan kućni sajam pod nazivom “Jeden grunt”. 

Uz domaćina, OPG Holera mladog bračnog para Marine i Davora Novaka iz Goričana, na sajmu su sudjelovali OPG Hunjadi iz Svete Marije, OPG Dominić iz Goričana, OPG Zadravec iz Oporovca te pčelar Režek iz Preloga.

Svi su oni prezentirali svoje proizvode, domaći med, sok od jabuke, kozji sir, bučino ulje, brašno od pira, ječma i zobi, proizvode od aronije, domaći kruh.

>> “Jeden grunt” u Goričanu: OPG-ovi donjeg Međimurja prezentirali svoje proizvode

Uz prezentaciju svojih proizvoda, organizatori su za najmanje pripremili igraonicu “Pomazi meee” na kojoj su djeca uistinu mogla pomaziti koze i kozliće, a odrasli su se mogli okušati u ručnom čišćenju tikvi.

Zabavni i edukativni događaj obogaćen je brojnim degustacijama. Uz bogatu ponudu jela (krpice sa zeljem, domaća juha od butternut tikve te neizbježne međimurske gibanice s makom i tikvama), za osvježenje su se pobrinuli međimurski lepi dečki s međimurskim pivama.

Na taj su način stari i potencijalno novi kupci mogli vidjeti što je sve potrebno za nastanak vrsnih domaćih proizvoda te gdje nabaviti kvalitetne proizvode iz seoskih domaćinstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije