POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA

FOTO U Čakovcu predstavljen projekt Gastroturisteduca: 49 ljudi osposobit će se za rad u turizmu

Korisnik projekta je Pučko otvoreno učilište Čakovec, a partneri na projektu su Toplice Sveti Martin d.o.o.,Union d.d., Učilište Finis, Zajednički ugostiteljski obrt Mediteran te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda

U čakovečkoj zgradi Scheier danas je održana početna konferencija projekta Gastroturisteduca. Cilj mu je gastronomskom i turističkom edukacijom poboljšati pristup ranjivim skupinama u sektoru turizma i ugostiteljstva na tržištu rada Međimurske i Zadarske županije te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost mu iznosi gotovo 2 milijuna kuna, provodit će se kroz pet elemenata u 2 godine. Educirat će najmanje 49 osoba starosti do 25 godina.

– Vremena je dosta, no treba što prije na posao – istaknuo je Matija Moharić, administrator projekta. Projekt će pomagati Ministarstvo turizma RH i Hrvatski zavod za zapošljavanje, točnije njegov Područni ured u MŽ čiji je predstojnik Nikola Hren obećao kako će oni biti ti koji će raditi na identificiranju traženoga kadra

O projektu Mario Zamuda, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec.

– Radi se o projektu kojeg smo prijavili Ministarstvu turizma RH 2017. godine, kojeg je nositelj naše Učilište, a iz Međimurske županije su nam partneri hotel Park Čakovec i Toplice Sveti Martin, učilište Finis i Zajednički ugostiteljski obrt “Mediteran” iz Zadarske županije. Tijekom projekta će spomenutih 49 osoba biti osposobljeno za četiri zvanja: pomoćni kuhar, pomoćni konobar, turistički animator i priprematelj roštilja i pizza.

Cilj projekta je da se u njemu nađu osobe koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koje su nezaposlene, mlađe od 25 godine, starije od 54 godine i osobe s invaliditetom nakon usvojenih znanja mogu konkurirati na tržištu rada i zato su ovdje predstavnici tvrtki u kojima će se provoditi praksa, a kako bi bili što konkurentniji – rekao je na kraju.

Ravnateljica Učilišta Finis iz Zadra, Ina Gulan Kadić, izrazila je zadovoljstvo suradnje s Pučkim otvorenim učilištem u Čakovcu. Rekla je kako će se u njihovoj sredini osposobljavati osobe u kuharstvu, kao i pomoćni konobari. Njima će partner biti Hotel Mediteran iz Zadra. Istaknula je kako im je da polaznici što spremniji dođu na tržište rada.

U raspravu su se uključili predstavnici partnera na projektu koji su istaknuli zadovoljstvo što će moći dati svoj obol pri zapošljavanju ove ciljane skupine nezaposlenih. Skupu je nazočio David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije