MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA

VIDEO I FOTO Otvoren MESAP u Nedelišću, u tri dana očekuje vas dvjestotinjak izlagača iz zemlje i svijeta

Danas i sutra Mesap je otvoren do 20 sati, a u nedjelju do 19 sati uz besplatan ulaz. Sutra će već u 11 sati lovci iz Nedelišća započeti pripremu bograča, koji će se besplatno podijeliti posjetiteljima oko 13 sati

Sredina lipnja već je više od dva desetljeća vrijeme održavanja jednog od ponajboljih regionalnih sajmova u Hrvatskoj – sajma poduzetništva MESAP. Trodnevni sajam u Nedelišću središnji je događaj za poduzetnike i obrtnike, a kroz više od dvadeset godina stvorio je kredibilitet kojime se izlagačima i posjetiteljima jamči kvalitetna usluga. 

>> U Nedelišću otvoren Međunarodni sajam poduzetništva – MESAP 2019.

Svečanosti otvorenja 21. izdanja Međunarodnog sajma poduzetništva “MESAP 2019.” koji se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva poljoprivrede nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Sandra Herman, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnici Preloga i Murskog Središća, Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved, župan Občine Središče ob Dravi Jurij Borko, predsjednik HGK Županijske komore Čakovec Mladen Križaić, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, zamjenik predsjednika općine Osečina Nenad Stevanović, direktorica HGK – Županijske komore Virovitica Kristina Pleša, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije Vesna Haluga, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović te ostali predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja koje su ispred domaćina ugostili načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te zamjenici Željko Kacun i Nikola Novak

Visoka temperatura i visoka doza optimizma obilježili su današnje otvorenje 21. Međunarodnog sajma poduzetništva – Mesap 2019. u Nedelišću. Za trodnevnog trajanja sajma predstavit će se dvjestotinjak izlagača iz zemlje i svijeta, čime je Mesap održao kontinuitet broja izlagača, ali i svog regionalnog karaktera. 

– Zadovoljan sam organizacijskim dijelom posla, jer smo održali broj izlagača na prošlogodišnjoj razini, pa će se u ova tri dana predstaviti njih dvjestotinjak iz zemlje i inozemstva, rekao je direktor sajma Vitomir Kirić

– Interes za prostor u dvorani bio je takav da smo morali smanjivati prostor između štandova kako bi svima osigurali adekvatne uvjete. Nakon što smo, ponekad i u vrlo teškim okolnostima, preživjeli dvadeset godina, uvjeren sam da su pred nama bolja vremena i siguran sam da Mesap ima svoje mjesto na sajamskoj karti ne samo naše regije, nego cijele Hrvatske, pa i na međunarodnom planu. Pokrećemo i neke nove projekte, poput Regionalnog placa, čime nastojimo držati korak s trendovima u našoj branši.

Ono što više nije aktualno ukidamo, a uvodimo razne novine kojima se prilagođavamo kretanjima i stanju u gospodarstvu, naglasio je Kirić. Pozivam posjetitelje da u ova tri dana, uz besplatan ulaz, razgledaju bogatu ponudu naših izlagača, ali i uživaju u raznovrsnim dodatnim sadržajima, od stručnih skupova do zabavnog programa, zaključio je.

Zadovljan organizacijom sajma i brojem izlagača, nadovezao se na Kirića načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

– Želim zahvaliti svim izlagačima što su i ove godine prepoznali Mesap kao dobrog partnera za promociju svojih proizvoda i usluga, a siguran sam da će to prepoznati i posjetitelji te ih očekujem u velikom broju. Nadam se da ćemo podjednako kvalitetno nastaviti i dalje te da će svaki slijedeći sajam biti još veći i uspješniji. U vrijeme najveće krize Međimurska županija i Općina Nedelišće, kao suvlasnici sajma, čvrsto su stali iza njega i dali mu maksimalnu podršku. Da nismo tako postupili teško da bi se sajam održao, ali smo osigurali uvjete kako bi se kriza prebrodila i sada kad se situacija u gospodarstvu kontinuirano popravlja očekujem da će se Mesap vratiti na razinu svojih najboljih godina – završio je Dania.

– Mislim da je nama u Međimurskoj županiji, baš kao i Općini Nedelišće, drago da kao suvlasnici možemo svjedočiti tome što se, nakon nekoliko godina zatišja, ponovno povećao interes za sajmovanje i nastup na Mesapu. Raduje nas, također, što se,uz ovu središnju priredbu, pokreću i novi projekti, poput Regionalnog placa, koji daju novi zamah sajamskim aktivnostima. Veseli nas što su naš model prepoznali i u nekim drugim sredinama, pa se već nakon dva održana Regionalna placa taj projekt proširio i izvan granica naše županije – naglasila je Herman.

– Mi ovdje nudimo mogućnost za promociju različitih gospodarskih djelatnosti kako tvrtkama i OPG-ima iz našeg okruženja, tako i iz inozemstva. Na taj način se otvaraju mnoga vrata i prigode za daljnji razvoj i napredak, kao i mogućnosti da povlačenjem sredstava iz domaćih i europskih izvora podignemo ukupnu razinu svih sajamskih manifestacija i kompletne infrastruktura na ovom prostoru – rekla je Herman.

Posljednji je za govornicu stao predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak koji je ujedno otvorio MESAP 2019.

– Drago mi je što smo dočekali 21. izdanje Mesapa. To je respektabilni vijek trajanja i temelji koji su napravljeni u prethodnom periodu garancija su da će se jednako uspješno nastaviti i dalje, rekao je predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak nakon otvaranja sajma.

– Pozdravljam najave direktora Kirića o uvođenju promjena koje će biti usklađene s vremenom u kojem živimo i to smatram dobrom podlogom da u predstojećem razdoblju Mesap postane lider regionalnog sajmovanja. U tome će zasigurno imati podršku Općine Nedelišće, a i Međimurske županije – ustvrdio je Novak.

Danas i sutra Mesap je otvoren do 20 sati, a u nedjelju do 19 sati uz besplatan ulaz. Sutra će već u 11 sati lovci iz Nedelišća započeti pripremu bograča, koji će se besplatno podijeliti posjetiteljima oko 13 sati.

U 14 sati započinje zabavni program u kojem će sudjelovati Tamburaški sastav Kumovi, Mažoretkinje Nedelišća s gostima i Plesni studio Korak, dok se od 16 sati održava predavanje na temu “Suživot europske vinove loze i zlatne žutice”, o čemu će govoriti mr. Milorad Šubić. Nedjeljni program od 10 do 16 sati donosi konjičku izložbu, kao i izložbu starih vozila i starih traktora Steyr od 14 sati, nastup Seljačke sloge Nedelišće i gostiju od 15:30 sati i koncert etno dua Goga i Željko te Kaj jazzeri od 17 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije