srušen rekord posjećenosti

FOTO Drugi dan Urbanova u Štrigovi: Neka tako bude na sudnji dan, silvanac zeleni najbolje vino

Puno emocija, savršenstvo vina i njegovih stvoritelja, te iznimna komunikacija između onih koji su vina na kušanje predali i onih koji su im se predali, obiliježili su 2. dan Urbanova 2019. koje je sa svojom obitelji pohodio i Matija Posavec, međimurski župan, uz vinare najzaslužniji za ovu svetkovinu vina međimurskog, naravno i hrvatskog.

Iza nas je drugi dan Urbanova 2019. Općinjeni vrhunskim, gotovo savršenim vinima autor ovog članka te novinar Lista Međimurje Izak Vrtarić, majstor marketinga i trgovanja Kruno Tkalčec i poznavateljica vina europske i svjetske razine Nina (je, prezime ne zapamtismo pri pohodu na Tomšićev sauvignon cabernet), složili smo se kako je najvino ovogodišnjeg Urbanovog, silvanac zeleni, i to smo spremni svjedočiti pod svim mogućim osudama podrazumijevajući i pijenje vode.

>> Drugi dan jubilarnog dvadesetog Urbanova

Prema našim procjenama u subotu je sušen rekord o posjećenosti Urbanovom uopće, a profesionalci iz Arsenala Ivezić to su potvrdili, jednako kao i općinski načelnik Stanislav Rebernik i za intervencije spremni dječaci iz Hitne medicinske službe. I onda nas upita Ladislav Jurinec, negdašnji prvi čovjek međimurskog stolnog tenisa (pozdravljamo Sanelu Jurinec) kako nam je danas u Štrigovi. I nakon što ispismo Kojterovu graševinu ustvrdismo kako bi lijepo bilo da nam takav bude sudnji dan.

Današnji dan uistinu bijaše svečan jer su tome pridonijeli i lijepo odjeveni posjetitelji, vrlo uljudan i gostoljubljiv Stefan Kresta, jako srdačan i za naučiti nas spreman doc.dr.sc. Darko Preiner, predstavnik Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, partnera Urbanoog 2019. kao i Dragutin Kunčić, najbolji igrač pikada na ovim prostorima i naravno David Štampar, prvi čovjek Hortus Croatiae te stotine drugih koji su rekli kako će doći i sutra u nedjelju, 19. svibnja 2019. na zatvaranje ovogodišnjeg Festivala pušipela i drugih savršenih vina te najaviti Dane otvorenih podruma koji će biti narednog vikenda.

Subotnji dan je pokazao kako ‘Ivan Mažuranić’ nije previše za dati kako bi se osjetila svetost međimurskih vina. Ako nekome nije jasno što znači ‘Ivan Mažuranić’ pojašnjujemo kao je riječ o novčanici od 100 hrvatskih kuna koliko košta ulaznica na sve ovo što napisasmo gore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije