ZAVRŠEN PRVI dan URBANOVA 2019.

FOTO Stigao ministar Tolušić i čestitao šampionima: ‘Međimurska zlatna vina govore više od riječi’

Suncem okupana Štrigova i stotine posjetitelja obiliježili su završetak prvog dana Urbanovo 2019. a u samo predvečerje navratio je i Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede koji je rekao kako o događaju sve govore vina zlatna.

Tmuran dan iza podneva na otvorenju Urbanovog 2019. završio je večeras sjajnim ugođajem u štrigovskoj športskoj dvorani, jer raznježila su se srca i tijela svih okupljenih na festivalu zlatnih i najboljih hrvatskih vina.

>> VIDEO I FOTO Urbanovo dokazuje kako se daljnji razvoj gospodarstva mora temeljiti na kvaliteti

U predvečerje ili smiraj dana došla je hrvatska mladež koja prepoznaje kakvoću vina iznjedrenih radom i znanjem međimurskih vinara. Uopće nije važno, ali niti nevažno, koje vino je koju medalju osvojilo, te su posjetitelji unaprijed određenim spoznajama i sudu obilazili štandove s odličnim vinima.

Ili kako se s nama složila dr.sc. Ivana Alpeza, a jednako tako i doc.dr.sc. Darko Preiner, članovi Komisije za međunarodno ocjenjivanje vina Štrigova 2019., izložbu zlatne kiše medalja koju su zavrijedila sva vina izložena i na kušanje ponuđena danas, a bit će sutra i preksutra.

U smiraj ljepog dana i događaja Festival pušipela i izložbu drugih vina pohodio je i ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Miroslav Tolušić, koji nam je na upit o dojmu rekao kako ova zlatna vina govore više od riječi. S takvom ocjenom složili su se i općinski načelnik Stanislav Rebernik, njegov zamjenik Damir Kovačić, zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, predsjednik Hortus Croatiae David Štampar, ali i bivši ministar poljoprivrede Božidar Pankretić i mnogi drugi.

Tolušić je Branimiru Jakopiću čestitao na naslovu Šampiona Urbanovog 2019.čije vino je dobilo njaviše bodova do sada, a  čestitao je Rajku i Marku Cmrečnjaku isto tako šampionima ovog vinskog blagostanja. Uistinu prvi dan najveće svetkovine vina u ovim krajevima bijaše sjajan jer vinari su imali ogromnu volju i strpljenja ljudima govoriti o vinima, a ljudi su slušali i uživali u svakoj ispijenoj kapljici i nije bilo opijanja.

Sutra je novi i drugi dan Urbanovog 2019. i svakako vrijedi doći i ako je nekome važno, za 100 kuna dobivate deset puta više. Vele Stanislav Rbernik, prof. Franjo Lovrec i Alojz Novak, imamo sreću što živimo i trošimo ova vina, a za kraj nam je neokrunjena vinska kraljica Tea Dvanajšak Vuković ponudila egzotično vino berbe 2008.

Da, bogati i prebogati su Dani vina na međimurskoj Vinskoj cesti. Petar Kocijan i Josip Turk kažu i pitaju, a kako će tek biti na Danima otvorenih podruma!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije