ASKOS KAO VIZUALNI IDENTITET

URBANOVOM USUSRET Vinarija Tomšić iz Železne Gore s prepoznatljivim simbolom na svečanom tronu

Vinarija Tomšić u Železnoj Gori spada u red etabliranih međimurskih vinskih kuća i njihova su vina s pravom svrstana u društvo najboljih

S nedavnog ocjenjivanja vina povodom Urbanovog 2019. godine, zlatni Cabernet sauvignon i pjenušac rose te srebrni Pušipel, Silvanac zeleni, Rizling rajnski i Muškat žuti na Urbanovom 2019. koje se otvara u petak, 17. svibnja moći će se degustirati na ovogodišnjem izdanju Urbanovog koje se od 17. do 19. svibnja održava u Štrigovi.

Tomšić, koji je nedavno za novi vizualni identitet vinarije predstavio askos iskopan u Međimurju, svakako će ga predstaviti i Urbanovom, a ne sumnjamo da će iz njega poteči i zlatni Cabernet sauvignon. Bit će to spektakl i svečanost pijenja vina Tomšić.

Vinarija Tomšić u Železnoj Gori spada u red etabliranih međimurskih vinskih kuća što su zavrijedili svojom upornošću, dobrim odabirom položaja za vinograde, kao i odabirom sorti te stručnom nadogradnjom u podrumu, pa su samim time Tomšićeva vina vrlo brzo svoje mjesto pronašla u društvo najboljih.

Nedavno je odabrana nova prepoznatljiva oznaka za sve što je vezano na vino, a posebice na etiketu, što je publika prepoznala te od Urbanovog 2019. vinarija Tomšić svoja vina plasira na tržište, prodaje i nudi pod oznakom askosa –  novim za naše vinsko tržište i do sada ne viđenim marketinškim simbolom.

Vino je vino i ako je dobro, marketinška oznaka – naziv ne bi trebao biti presudan kod izbora što će se popiti, no dobro odabran simbol, što askos svakako je, potrošaču daje za pravo tvrditi kako je pio vino čija oznaka ima daleku povijest još iz vremena mnogo prije Isusa Krista.

Na sutrašnjem otvaranju Urbanova 2019. na svečanom tronu, među najboljim hrvatskim i regijskim vinima s prepoznatljivim simbolom askos bit će Tomšićeva nagrađena vina.

Ponosno će Alojz i Tatjana Tomšić primiti zlatna odličja za Cabernet sauvignon i pjenušavo vino Rose, te četiri srebrna odličja za Pušipel, Silvanac zeleni, Rizling rajnski i Muškat žuti. Sva ova vina te i sva druga iz Tomšićeve palete vina Sauvignon i Graševina može se kušati na njihovom štandu kojeg će krasiti veliki glineni askos te će ako oraspoložite domaćina, točenje ili ispijanje iz njega biti povijesno – prvi puta na javnom skupu, a Urbanovo je skup vina i vinara svake pozornosti i čašćenja vrijedno.

U predvečerje Urbanova 2019. pohodili smo Tomšićev vinski hram u Železnoj Gori na broju 56 i kušali paletu njihovih vina i u potpunosti smo se složili s Komisijom za Međunarodno ocjenjivanje vina Štrigova 2019. i jedino bi nadodali i Pušipelu dodijelili zlatno odličje. Pjenušavac Rose je uistinu sam vrh te kategorije vina, Silvanac zeleni mi kao i veliki broj potrošača smatramo najbolji bijelim vinom Vinarije Tomšić, a Cabernet sauvignon crveno vino plijeni sva osjetila. Baš sva!

Muškat žuti je jedno od najprodavanijih Tomšićevih vina i to dovoljno govori o klasi pa se i tu može komisiji prigovoriti na strogoći. Sve u svemu, koje vino Tomšićevo pili, nećete krivo odabrati. Točeno iz askosa biti će još veličanstvenije, kao iz najnovijih čaša koje su Tomšićevi instalirali u svojoj kušaonici koja je tik do sada obnovljene i ukusno uređene vinoteke predikatnih i arhivskih vina.  

Vinarija Tomšić, poput europskih i svjetskih vinarija u svojem sastavu ima degustacijske dvorane u kojima se vina konzumiraju uz domaća jela bogate međimurske tradicije, kao što je meso z tiblice, turoš, sir z vrhnjem, klobasice, čurke (krvavice) z dinstanim zeljem, salame, zlevanjke, kolači i pogače i druge prigodne delicije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije