Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
PRIJEVOZNICI UPOZORAVAJU Ograničenja na sedam prijelaza sa Slovenijom
Josip Regovic/PIXSELL/S. Mesarić

ozbiljna ograničenja

PRIJEVOZNICI UPOZORAVAJU Ograničenja na sedam prijelaza sa Slovenijom

Prijevoznici smatraju da je to slovenska reakcija na, kako kažu, hrvatski jednostrani potez zatvaranja graničnog prijelaza Mursko Središće za promet kamiona iznad 7,5 tona

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika (UHCP) upozorava da će na sedam od ukupno šesnaest graničnih prijelaza za međunarodni promet putnika i robe u cestovnom prometu Hrvatske sa Slovenijom biti uvedena ozbiljna ograničenja.

U UHCP-u kažu da će se od 1. lipnja po cestama G1-6, G1-7 kroz Sloveniju zabraniti teretni tranzitni promet za vozila iznad 7,5 t koja idu iz Italije prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji... i obrnuto. Izuzetak će biti samo za vozila sa sjedištem u Istarskoj, Primorsko–goranskoj i Ličko–senjskoj županiji te za vozila koja imaju utovar/istovar u Istri, Kvarneru, Lici i Gorskom kotaru. Svim ostalima će, upozoravaju u UHCP-u, biti zabranjen promet preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak uz obvezno usmjeravanje na potez Kozina – Ljubljana – Obrežje – Zagreb.

– Stotine prijevoznika bit će upućene na granični prijelaz Bregana te nakon toga na autocestu, a da bi došli do granice s Italijom, samo će trošak cestarine u jednom smjeru biti 60 eura – upozorava Dragutin Kranjčec, predsjednik UHCP-a.

On navodi i da će se od 1. lipnja promijeniti i uređenje na području graničnih prijelaza Središče ob Dravi (Trnovec), Zavrč (Dubrava Križovljanska), Dobovec (Lupinjak) i Bistrica ob Sotli (Razvor). Prijevoznici smatraju da je to slovenska reakcija na, kako kažu, hrvatski jednostrani potez zatvaranja graničnog prijelaza Mursko Središće za promet kamiona iznad 7,5 tona.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!