NOVE IDEJE

DAVID ŠTAMPAR ‘Razmišljajmo o biodinamičkom uzgoju grožđa i stvaranju ekološkog vina’

- Počnimo od danas razmišljati o biodinamičkom uzgoju grožđa i stvaranju biodinamičkog ili ekološkog vina jer to traže i žele novi potrošači - naglasio je predsjednik društva ‘Hortus Croatiae’

Mnogo je pitanja postavljeno Davidu Štamparu, starom i novom predsjedniku Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae na izbornoj skupštini društva, a David je i sam najavio novosti koji su pred udrugom i njezinim članovima.

– Ovog trenutka trebamo početi razmišljati o biodinamičnom ili ekološkom uzgoju grožđa i stvaranju biodinamičkog ili ekološkog vina, jer to traže novi potrošači, a mi to možemo. Isto tako trebamo podići svijest i saznanja o vinima, a to ćemo učiniti našim osposobljavanjem (educiranjem) za sommeliere. Nakon što smo stvorili hvalevrijednu i jedinstvenu bocu za naše vino pušipel krećemo o stvaranju prepoznatljive čaše za pušipel. Urbanovo po kojemu nas vinski i turistički svijet prepoznaje svake ćemo godine podići za određenu razinu i ono će postati svetkovina vina u Štrigovi, najavio je.

Štampar je odgovorio i na određena pitanja.

– Glede minusa na računu od 69.825 kuna. On je nastao iz razloga što Ministarstvo poljoprivrede nije otvorilo natječaj od kojeg smo računali dobiti 50 tisuća kuna kao godinu prije, zatim jedan sponzor nije ispunio obveze te nam je ostalo nešto čaša s Festivala pušipela neprodano, ali zapravo nismo direktno nikome dužni. Pitate me gdje je adresa udruge i zašto se ne natječemo za EU fondove. Sjedište ‘Hortus Croatiae’ je Štrigova broj 30, a glede EU fondova, dolazite češće na sastake uduge i Izvršnog odbora, predložite što želi(mo)te i onda možemo razgovarati, odgovorio je David Štampar.

On je nakon Franje Lovreca, Branimira Jakopića, Dejana Jambrovića, Borisa Novaka i Zdravka Dvanajščaka u drugom mandatu predsjednik ‘uzvišenog društva’ kako je rekao Stanislav Rebernik, općinski načelnik o udruzi koja je živuća grana gospodarstva Općine Štrigova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije