Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
PRED USKRS Inspekcije na terenu: Pojačan nadzor u restoranima, na tržnicama i taksi službama
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

CARINA I POREZNA U AKCIJI

PRED USKRS Inspekcije na terenu: Pojačan nadzor u restoranima, na tržnicama i taksi službama

Nadzor se provodi s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji sa Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost: restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane,
taksi službe te trgovine na malo na štandovima i tržnicama. Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u periodu od 11. do 17. travnja 2019. godine.

- Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
 
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr. - poručuje Carinska uprava.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!