Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
MINI MLJEKARE Tvrtki Tradicijski sirevi iz Šenkovca 2,1 milijun kuna za opremanje postojećeg pogona
Ministarstvo poljoprivrede

PRERADA MLIJEKA

MINI MLJEKARE Tvrtki Tradicijski sirevi iz Šenkovca 2,1 milijun kuna za opremanje postojećeg pogona

Za izgradnju i opremanje 10 mini mljekara dodijeljeno 18,7 milijuna kuna, među njima je i jedna međimurska

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić prisustvovao je danas, 9. travnja 2019. potpisivanju 10 ugovora za financiranje projekata izgradnje, opremanja ili obnove mini mljekara koji su financirani sa 18,7 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja. Vrijednost potpore po projektu iznosi od 15.000 EUR do 1.000.000 EUR, a intenzitet potpore je 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

- Ministarstvo poljoprivrede nastavlja pomagati i osnaživati sektor stočarstva. Uz rasterećenje plaćanja troškova za različite usluge koje smo nedavno uveli, osigurali smo i 60 milijuna kuna kroz tri godine za kupnju steonih junica mliječnih ili kombiniranih pasmina. Današnjim ugovorima, u osam županija povećat će se kapaciteti za proizvodnju i preradu mlijeka, a ulaganja će pomoći razvoju lokalne sredine kroz otkup mlijeka, preradu u lokalne tradicijske proizvode te povećanje radnih mjesta. Ovo je još jedan poticaj hrvatskom stočarstvu i mljekarstvu - izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.

Deset ugovora za mini mljekare ukupne su vrijednosti ulaganja 49,3 milijuna kuna, a vrijednost bespovratne potpore iznosi 18,7 milijuna kuna osiguranih kroz operaciju 4.2.1. Objekti malog kapaciteta za preradu mlijeka. Svrha provedenog natječaja bila je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje, a korisnici su fizičke i pravne osobe i proizvođačke organizacije registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda.

Dio tog novca ide i u Međimursku županiju. Iznos od 2.111.512,53 dobila je tvrtka Tradicijski sirevi d.o.o. iz Šenkovca za opremanje postojećeg proizvodnog pogona za preradu mlijeka.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!