TJEDAN RESTORANA

RESTORAN TERBOTZ Do nedjelje festival domaćih jela, probajte Kašoto od 3 vrste kaša

Ovo morate probati. Prefino je, a mi donosimo i recept

Nastavlja se ‘Tjedan restorana Hrvatske’ započet 15. ožujka, pak je danas nastavljen i u restoranu ‘Terbotz’ u Železnoj Gori i tako će biti sve do nedjelje 23. ožujka kada završava ovaj uistinu lijep festival vrhunskih jela.

Svakog dana ekipa kuhara predvođena maestralnom Silvijom Horak priprema tri vste jela koja se sastoje od 3 predjela, tri glavna jela te tri deserta, bajkovitih okusa i mirisa kao i božanstveog izgleda. Objed ili ručak stoji 100 kuna po osobi, a večera koja se poslužuje od 17 do 23 sata, stoji 125 kuna po osobi.

Uz sva ova jela koja su napravljena od 80 posto sastojaka s domaćeg vrta i dvorišta, na volju je konzumirnje vrhunskih vina kuće ‘Jakopić’ ali i drugih vinara, te piva i bezalkoholnih napitaka i domaćih aperitiva.

‘Tjedan restorana Hrvatske’ održava su u cijeloj državi, a u Međimurju osim ‘Terbotza’, još u drugim restoranima gdje su cijene iste kako i u ‘Terbotzu’, odnosno kao i u svim restoranima u Hrvatskoj koji sudjeluju u ovom programu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. 

Glavna kuharica u Terbotzu Silvija Horak daje recept za spremanje Kašota od tri vrste žitarica jela koje je u dosadašnja 4 dana pokupila najviše simptaije ili jednostavno bilo je najtraženije od gostiju.
SASTOJCI ZA KAŠOTO:
                   
– 50 grama hajdinske kaše
– 50 grama prosene kaše
– 50 grama ječmene kaše
– 100 grama gljiva bukovača, zlatni šampijoni, slanutak, sol i papar

POSTUPAK ZA KAŠOTO:

Kaše skuhati, svaku posebno, gljive zdinstati na maslacu te kaše spojiti s gljivama. Začiniti i podlijati s demiglas umakom. 

SASTOJCI ZA PESTO:

– rukola, medvjeđi luk, mladi špinat, bučino ulje, bučine koštice  

POSTUPAK ZA PESTO:

Rukolu, luk, špinat naglo popariti, izvaditi iz kipuće vode i šokirati u hladnoj vodi. Sve skupa sa začinima i uljem staviti u blender i zblendati. Na tanjur staviti Kašoto, dodati jastuk od buče punjen kremom od slanutka, te na njega posložiti Pesto. Uslast ako vam je uspjelo. Ako nije onda odmah u Terbotz, na sigurno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije