MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

POTPISAN SPORAZUM 70 tisuća kuna za Obrtničku komoru i nastupe na sajmovima

- Priznanje od strane Financial Times-a prema kojemu je Međimurje najpogodnija regija za uspješno poslovanje nije cilj, već sredstvo na temelju čega će se naši obrtnici moći promovirati - rekao je župan Posavec

Međimurska županija već desetu godinu zaredom članovima Obrtničke komore Međimurske županije sufinancira nastupe na sajmovima i manifestacijama. Sporazum koji će međimurskim obrtnicima omogućiti izlaganje na čak 18 regionalnih i međunarodnih sajmova u 2019. godini s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec

– Naši su obrtnici ove godine već nastupili na sajmovima u Osijeku i Virovitici, a idućeg tjedna predstavit će se na Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu. Drago mi je konstatirati da se broj obrtnika u Međimurju povećava i da ih je trenutno 1269 – rekao je predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak te dodao kako one koji su prvi put registrirali obrt oslobađaju plaćanja komorskog doprinosa za prvu godinu poslovanja.

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako gospodarstvo Međimurja u više od 97% počiva na malom i srednjem poduzetništvu i na tragu toga Međimurska županija Obrtničku komoru te njene sadašnje i buduće članove dugi niz godina financijski potpomaže.

– Svake godine sufinanciramo nastupe obrtnika na sajmovima te stipendiramo učenike koji se odlučuju za deficitarna zanimanja, no stojimo na raspolaganju i za ostale potrebe Obrtničke komore i njenih članova – objasnio je župan te dodao kako provode snažnu gospodarsku politiku povezivanja i prepoznavanja potencijala Međimurja od strane drugih institucija i regija upravo kako bi poduzetnici i obrtnici, koji čine osnovu razvoja gospodarstva, to dobro iskoristili.

– Priznanje od strane Financial Times-a prema kojemu je Međimurje najpogodnija regija za uspješno poslovanje nije cilj, već sredstvo na temelju čega će se naši obrtnici moći promovirati – zaključio je župan Posavec. 

Potpisivanju Sporazuma vrijednog 70 tisuća kuna nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović te tajnik Obrtničke komore Međimurske županije Robert Varga, a ovom su prilikom međimurski obrtnici pozvani da se prijave na glavni međimurski sajam Mesap koji će biti održan u lipnju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije