PRIZNANJE ZA MEĐIMURJE

ZASLUŽNE ŽENE PODUZETNICE Međimurska županija primila povelju ‘Županija prijatelj ženskog poduzetništva’

Tome su pridonijele uspješne međimurske poslovne žene Ksenija Vrbanić, Dragica Domjanić, Melita Kraljić, Ivana Valkaj, Marina Kolar i Tatjana Martinjaš te učenici i profesori Učeničke zadruge 'Terra economica' ETŠ Čakovec

U Zagrebu je na Međunarodni dan žena, po četvrti puta u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i grada Zagreba održan Kongres poduzetnica, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde GrabarKitarović i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Nakon što je prošle godine bila jedan od pokrovitelja, Međimurska županija istaknuta je kao primjer dobre prakse, a zamjenici župana Sandri Herman na svečanosti otvorenja, Povelju ‘Županija prijatelj ženskog poduzetništva’ uručila je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac. Kako je navedeno u Povelji, Međimurskoj županiji upućena je zahvala za promicanje ženskog poduzetništva, iniciranje, suorganizaciju i financiranje edukacija i manifestacija kojima se jača žensko poduzetništvo.

Zamjenica župana Sandra Herman istaknula je kako u Međimurju ima puno uspješnih poduzetničkih primjera te naglasila kako se unazad nekoliko godina u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije uspješno održava i ‘Sajam ženskog poduzetništva’. Najavila je i novi projekt, konferenciju ‘Novo lice (ženskog) poduzetništva’ u organizaciji obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta koja će biti održana 11. travnja 2019. u Čakovcu, uz sudjelovanje velikog broja žena koje posluju na području sjevera Hrvatske.

– Ova Povelja rezultat je kontinuiranog rada i ulaganja u sve sektore gospodarstva Međimurske županije. Posebno smo ponosni na iznimno uspješne i svjetski poznate međimurske poduzetnice. Međimurska županija i nadalje će podupirati ne samo sadašnje poduzetnice već i sve žene koje se odvaže ući u zahtjevan svijet poduzetništva – izjavila je zamjenica župana Sandra Herman.

Dobivanju Povelje pridonijele su uspješne međimurske poslovne žene Ksenija VrbanićDragica Domjanić, Melita Kraljić, Ivana Valkaj, Marina Kolar Tatjana Martinjaš te učenici i profesori Učeničke zadruge “Terra economica” Ekonomske i trgovačke škole Čakovec koji su prošle godine predstavljali županiju na Poduzetničkom sajmu.

Direktorica Ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istaknula je kako su županije dobitnice Povelje svijetli primjer razvoja poduzetništva u Hrvatskoj od kojega bi svi trebali učiti i još jedna potvrda uspješnosti radišnog i poduzetnog hrvatskog Sjevera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije