yes! Croatia

IZVOZ BUČINOG ULJA Crno ulje sjeverozapadne Hrvatske za Ameriku

Amerikanci oduševljeni bučinim uljem i žele ga izvoziti

U poslu je važno imati realnu prosudbu o sebi i svojim potencijalima, no ponekad nam i objektivan pogled na našu vrijednost “izvana” može biti izrazito koristan. Najčešće je  težina vrednovanja veća što je zemlja iz koje kritika dolazi udaljenija pa su zato ocjene iz Engleske, Japana ili Amerike na osobitoj cijeni.

Ovih dana Hrvatskom putuju Boris Ježić i Joanne M. Picukarić, poslovni ljudi koji zastupaju američku tvrtku Pont Atlantique. Došli su u ozbiljnoj poslovnoj namjeri odabira i povezivanja proizvođača najboljih hrvatskih namirnica – proizvoda s kojima žele postići poslovni sporazum o izvozu u vodeće zemlje EU i određene države USA.

U tom kontekstu do danas su posjećeni ključni proizvođači, obavljeni službeni susreti s Hrvatskom Gospodarskom Komorom i realiziran nastup na Hrvatskoj televiziji. 

Poslovna večera u Maloj hiži 

Prije nekoliko dana gospoda Ježić i Picukarić organizirali su pažljivo pripremljenu poslovnu večeru u međimurskom restoranu Mala Hiža. Na večeru su pozvani najugledniji proizvođači crnog bučinog ulja s područja sjeverozapadne Hrvatske s namjerom detaljnijeg upoznavanja i utvrđivanja uvjeta poslovnog udruživanja u projektu “Izvoz crnog bučinog ulja” te važnih dogovora o prvom zajedničkom izlasku na svjetsku scenu početkom travnja u talijanskoj Veroni na svjetskom festivalu vina i hrane “Vinitaly 2019”.

Poslovni par Ježić & Picukarić iz Amerike u Hrvatsku dolazi sa zdravom ambicijom. Boris Ježić, MBA, rođen je u Zagrebu, govori 6 jezika, radio je u renomiranim kompanijama svjetskog ranga u Njemačkoj, Italiji i Francuskoj, a najduže u Americi. Obitelj Ježić sportska javnost poznaje po ocu Zdravku Ježiću, hrvatskom vaterpolistu koji je tri puta sudjelovao na Olimpijadi, a dvaput osvajao srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Helsinkiju 1952. i u Melbourneu 1956. godine.

U poslovne planove s kojima se dolazi u Hrvatsku snažno je involvirana poslovna partnerica gospođa Joanne M. Picukarić RHIA, MBA. Joanne je u poslovnoj karijeri vodila informacijske sustave na Medicinskom centru Sveučilišta Southern California (najveća bolnica u SAD-u), dobitnica je nagrade za profesionalnu izvrsnost za upravljanje informacijama o zdravlju (Health Information Management Association) 1993. godine. Gđa Picukarić je Amerikanka, ali Hrvatica u srcu! Ona je osigurala startni kapital, a kako joj je suprug bio s Raba u Hrvatsku dolazi već punih 46 godina. 

Yes! Croatia

U kontekstu nastupa na “Vinitaly 2019.” Pont Atlantique izlaže i svoj prvi patent – elegantan aparat za brzo hlađenje vina čija se proizvodnja ugovorila u ludbreškoj kompaniji “Oprema”. Kompleksno predstavljanje najboljeg iz Hrvatske s jakim naglaskom na crno bučino ulje u izložbenom paviljonu Sol & Agrifood na Vinitaly događati će se pod nazivom “YES! CROATIA”, a realizaciju brojnih koordinacija i dizajniranje postava nastupa na “Vinitaly” tvrtka Pont Atlantique povjerila je međimurskom dizajnerskom studiju Reci Da iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije