Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
POREZNICI U AKCIJI Porezna uprava najavila pojačan nadzor do 6. ožujka
Marko Lukunić/PIXSELL

NADZOR FISKALIZACIJE

POREZNICI U AKCIJI Porezna uprava najavila pojačan nadzor do 6. ožujka

Porezna uprava najavila je pojačan nadzor, a posebno su im na 'meti' tri djelatnosti

​U razdoblju od 28. veljače do 6. ožujka ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. 

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:​ G 47.91 -  Trgovina na malo preko pošte ili interneta, S 96.04 -  Djelatnost za njegu i održavanje tijela i H 49.39 -  Ostali kopneni prijevoz putnika - navode u Poreznoj upravi.

Podsjećamo, Ministarstvo financija - Porezna uprava 15. srpnja 2018. godine pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 22. ožujka 2019. godine.

- Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/​ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac! - kažu iz Porezne uprave.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!