Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
I MEĐIMUREC U NJIHOVOM TIMU Hrvatski startup prikupio 3.1 milijuna kuna od investitora diljem svijeta!
TDA

VELIKI USPJEH

I MEĐIMUREC U NJIHOVOM TIMU Hrvatski startup prikupio 3.1 milijuna kuna od investitora diljem svijeta!

U timu startupa Top Digital Agency je i Međimurec Vedran Perčić koji je na čelu video produkcijskog tima

Oni su mladi i ambiciozni, a iza njih stoji veliki uspjeh! Hrvatski startup Top Digital Agency pravi je primjer da se trud i rad isplate. Danas, kada se velik broj mladih iseljava iz Hrvatske, oni su ostali, i okupili pola svijeta u jednom timu. Sjedište tvrke je u Zagrebu te broje 18 članova tima, uključujući vanjske suradnike i konzultante, a pojedini članovi dolaze iz Južnoafričke republike, Indije i Amerike.

Top Digital Agency je online platforma koja spaja kompanije i njihove projekte s digitalnim agencijama koje svojim znanjem i iskustvom provode projekte u djela.  Platforma se temelji na ideji da kompanije i digitalne agencije mogu raditi zajedno neovisno o tome gdje se nalaze – sve što im treba je mjesto gdje će se upoznati.

Da uspjeh ne dolazi sam od sebe, to vam upravo oni mogu potvrditi. Mladi i ambiciozni članovi pridružili su se timu za vrijeme ili odmah nakon završetka fakulteta. Trudom, radom i svježim idejama odveli su TDA na TechCrunch Disrupt 2018. (San Fancisco, SAD) - jedan od najbitnijih događanja u godini za startup svijet. Nakon toga upali su u istaknute startup-e sa prezentacijskim štandom na Web Summit-u, koji je jedno od najvećih tehnoloških događanja u svijetu sa svojih 70 tisuća posjetitelja.

Niz uspjeha se nastavlja, pa je tako sredinom veljače ove godine TDA odabran u TOP 50 startupova u svijetu prema Startup Grindu. Startup Grind globalna je konferencija za poduzetnike, startupove, inovatore te investitore koji dijele osobne priče o svom putu ka uspjehu.

TDA je krajem veljače lansirao crowdfunding kampanju na platformi Funderbeam koja pomaže privatnim tvrtkama s visokim rastom pri financiranju poslovanja. Platforma pomaže osnivačima prikupiti financijska sredstva, osigurava pristup - i jedinstvenu likvidnost - ulagačima kapitala u ranoj fazi. Minimalni cilj kampanje bio je prikupiti 300.000 eura, a maksimalni je iznosio 400.000 eura.

Kampanja je javno objavljena 21. veljače, a dozvoljeni period trajanja je 30 dana. U prvih 12 sati od lanisiranja kampanje, TDA je prikupio više od minimalnog cilja odnosno 109%. TDA je kampanju zatvorio u samo u 26 sati, te na taj način postavio rekord na Funderbeam-u za najbrže prikupljena investicijska sredstva.

Zanimljiva je činjenica da je u timu i ponosan Međimurec Vedran Perčić. Vedran je video producent s višegodišnjim iskustvom u produkciji i post-produkciji. Na čelu je video produkcijskog tima, zadužen za sav video sadržaj unazad 2 godine.

- Od samog početka ideja za platformu koja spaja digitalne agencije i kompanije bilo gdje u svijetu se činila kao dobra ideja te sam htio postati dio TDA priče. Smatram da je jedan od najvećih uspjeha startupa upravo ekipa koju je menadžment uspio okupiti. Zanimljivo je surađivati s kolegama iz SAD-a, Južne Afrike, Indije, Njemačke, Francuske, BiH pa čak i Hrvatske. Volim biti dio mladog perspektivnog internacionalnog tima koji svakodnevno niže nove uspjehe i znam da u ovako motivirajućoj atmosferi mogu biti samo velike stvari pred nama - rekao je.

Nakon ove investicije, ostaje samo vidjeti što će još proizaći iz Top Digital Agencya. Investicija je dobar vjetar u leđa, a svojim rezultatima dokazali su da im je samo nebo granica. Za TDA ćemo još čuti, to je sigurno.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!