KORAK PREMA PAMETNOM GRADU

E-UPRAVITELJ Međimurec Bruno Trstenjak osmislio aplikaciju koja će uvelike olakšati stanarima i upraviteljima zgrada

Stanari mogu slati upite upravitelju, imati uvid u financijsko stanje zgrade, objaviti prodaju stana, zatražiti pomoć oko pronalaska majstora i brojne druge korisne stvari

Ubrzana modernizacija i potreba za promjenom potaknula je dvojicu vizionara iz Međimurja da stanu korak bliže razvoju pametnog grada, gdje su potrebe građana zadovoljene i unaprijeđene učinkovitošću gradskih usluga.

Uspješna suradnja direktora IT tvrtke Pulsar d.o.o. dr. sc. Brune Trstenjaka i direktora tvrtke GP Stanorad dipl. ing. Velimira Mađarića rezultirala je mobilnom aplikacijom pod nazivom ‘E-upravitelj’, koja je zaživjela sredinom veljače ove godine. Aplikacija je namijenjena stanarima zgrada i njihovim upraviteljima s ciljem olakšavanja pristupa podacima zgrade i razvoja brze i efikasne komunikacije.

– Osobno sam stanar zgrade i znam kako je aktualna komunikacija putem oglasnih ploča u zgradama neefikasna. Javljaju se problemi poput nedovoljnog odaziva na sastanke stanara i upravitelja, što ometa donošenje kvalitetnog rješenja problema zbog kojeg je prvotno sazvan određen sastanak – kazao je autor aplikacije Bruno Trstenjak.

Naime, mobilna aplikacija ‘E-upravitelj’ staje na kraj takvim preprekama jer, osim što stanari mogu slati upit upravitelju, imati uvid u financijsko stanje zgrade, objaviti prodaju svog stana ili pak zatražiti pomoć oko pronalaženja određenog majstora za njihove potrebe, aplikacija korisnike obavještava o terminima sastanaka i važnim informacijama, generira PDF dokumente s detaljima provedenog sastanka za one koji nisu prisustvovali, a omogućava i preuzimanje određenih certifikata potrebnih stanaru.

– Sustav upravitelju omogućuje uvid u stanje zgrade, odgovaranje na upite koji su poslani od strane predstavnika zgrade i objavljivanje dokumenata važnih za pojedinu zgradu. Također, upravitelj putem sustava ima mogućnost unosa informacija o mjesečnih prihodima i rashodima pojedinih zgrada, čime će ostvariti transparentnost u svom poslovanju – ističe autor.
Među prvim upraviteljima zgrada koji uvode ovakav način poslovanja je gradska tvrtka GP Stanorad, vodeći upravitelj zgrada na području sjeverozapadne Hrvatske, koja je aplikacijom obuhvatila 250 zgrada u 6 gradova Međimurske i Varaždinske županije.

– Jasno je da tehnologija postaje budućnost koja nudi brzu i jednostavnu komunikaciju putem pametnih telefona koje velika većina građana danas svakodnevno koristi. S obzirom na to da je aplikacija u testnoj fazi, otvoreni smo za proširivanje ili pak prilagođavanje aplikacije korisnicima, kako bi im ona bila što korisnija. Vjerujem da će korisnicima pojednostaviti i riješiti brojne trenutne poteškoće – rekao je direktor GP Stanorada Velimir Mađarić.

Mobilna aplikacija ‘E-upravitelj’ dostupna je i besplatna te je namijenjena za pametne telefone koji koriste Android sustav, stoga je možete preuzeti na mrežnoj trgovini Google Play ili na web stranici projekta (http://eupravitelj.hr/).

Stanari čije zgrade nisu prijavljene u sustav E-upravitelj, a žele isprobati aplikaciju to mogu učiniti odabirom opcije ‘Gost’ te bez ograničenja koristiti aplikaciju kao virtualni korisnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije